Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.29. - Friday, Gedeon napja van.

Belföldi hírek

A gazdaság vonzza a német befektetőket

2017. November 13. 14:44
A gazdaság vonzza a német befektetőket

Balog Zoltán, emberi erőforrások minisztere tárgyalt a Német Középvállalati Szövetségének (BVMW) delegációjával, majd közölte: még soha nem volt ilyen nagy a német beruházási kedv Magyarországon a rendszerváltoztatás óta, a növekvő gazdasági teljesítmény vonzza a német befektetőket.

A miniszter kifejtette, sikerült valóságos termelésre építő gazdaságpolitikát kialakítani, ami vonzza a befektetőket. Ezt bizonyítja, hogy a BMWV - a gazdaság irányításában szerepet vállaló egyik legjelentősebb intézmény Németországban - újra és újra áttekintik Magyarország befektetési lehetőségeit, annak érdekében, hogy az olyan nagy német vállalatok mellett, mint a Mercedes és az Audi, hogyan tudnak a középvállalkozók is érvényesülni az országban.

 

A gazdaság vonzza a német befektetőket

A Német Középvállalati Szövetségének delegációja három napot tölt Magyarországon

 

Balog Zoltán elmondta, a megbeszélésen szó esett arról is, hogyan tudnának a német középvállalaltok nagyobb szerepet vállalni az egészségügyi szektorban, a szociális gondoskodás terén, valamint az informatikai rendszerek biztonságának fejlesztésében. Mario Ohoven, a BVMW elnöke dicsérte a magyar oktatási rendszert, véleménye szerint Magyarország kiválóan alkalmazza a Németországban kifejlesztett duális oktatási formát. A német delegáció három napot tölt Magyarországon, ezalatt mások mellett találkoznak Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel, valamint Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterrel.

 

MTI/T.D.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu