Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.29. - Friday, Gedeon napja van.

Belföldi hírek

A magyar egészségügy ismét az élre kerül

2017. November 12. 13:00
A magyar egészségügy ismét az élre kerül

Dr. Pesti Imre, országgyűlési képviselő interjú keretében a magyar egészségügy helyzetéről, és annak fejlődéséről beszélt. Szavai szerint a magyar egészségügy újra a világ élvonalába fog tartozni.

Dr. Pesti Imre emlékeztett rá, hogy 2010-ben "egy romokban heverő egészségügyet és országot örököltünk, amely a csőd szélén állt". Hangsúlyozta, hogy a kormányzat 2012 óta próbálja konszolidálni az egészségügyet, és az elmúlt években jelentős forrásokat fordítottak fejlesztésekre is. Felidézte, hogy 2016-ig hazai és uniós forrásból 500 milliárd forintot fordítottak infrastrukturális fejlesztésekre, amelyek a közép-magyarországi régiót nem érinthették, ugyanakkor valamennyi megyében megújultak a kórházak. 

 

"Az elmúlt ötven évben nem volt ilyen mértékű fejlesztés, ami új minőséget jelent az egészségügyben"

 

Most a kormányzat saját forrásból nagyon komoly fejlesztéseket hajt végre a közép-magyarországi régióban 700 milliárd forintból nyolc év alatt - fogalmazott dr. Pesti Imre. Hangsúlyozta: az elmúlt ötven évben nem volt ilyen mértékű fejlesztés, ami olyan új minőséget jelent az egészségügyben, amely Magyarországot méltán fogja Európa akár a legjobbai közé emelni, mert ilyen intenzitású fejlestés Európában sehol sem történik. Szólt arról, hogy már idén több 10 milliárd forintot költenek a kórházak, a beruházások már meg is kezdődtek.

 

/T.D.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu