Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.29. - Friday, Gedeon napja van.

Külföld

Egyedi, kreatív kapcsolatrendszert az EU és Nagy-Britannia között

2017. October 11. 09:55
Egyedi, kreatív kapcsolatrendszert az EU és Nagy-Britannia között

Theresa May, brit miniszterelnök szerint Nagy-Britannia egyedi és kreatív megoldásokra törekszik az Európai Unióval kialakítandó kapcsolatrendszer terén. A kiválási tárgyalások ötödik fordulója előtt, az Európai Bizottság szóvivője kijelentette, hogy jelenleg az Egyesült Királyság térfelén van a labda.

Theresa May kijelentette, hogy London elveti az olyan új kapcsolatrendszert az EU-val, amelynek alapja az Európai Gazdasági Térségben (EEA) viselt tagság lenne. May szerint ugyanis az EEA-tagság azt jelentené, hogy Nagy-Britanniának a jövőben is automatikusan és teljes mértékben el kellene fogadnia az új EU-szabályokat, amelyek kidolgozására viszont uniós tagságának megszűnése után csekély befolyása lenne.

 

Egyedi, kreatív kapcsolatrendszert az EU és Nagy-Britannia között

Nagy-Britannia egyedi és kreatív megoldásokra törekszik az Európai Unióval kialakítandó kapcsolatrendszer terén

 

Margarítisz Szkínász, az Európai Bizottság szóvivője elmondta, hogy két szakaszra lettek osztva a tárgyalások, és amíg nem sikerül rendezni a kiválás legfőbb kérdéseit, addig nem lehet megkezdeni az egyeztetést a jövőbeli kapcsolatokról, a kereskedelmi viszonyról. A kiválási tárgyalások ötödik fordulója hétfőn kezdődött meg Brüsszelben, bennfentes források szerint azonban most sem várható áttörés egyik vitás kérdésben sem, a delegációk csak bizonyos apróbb technikai részletekről fognak egyeztetni az állampolgári jogok, illetve az ír-északír határellenőrzés ügyében.

 

/T.D.

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu