Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.29. - Friday, Gedeon napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Multikulturális gálaműsor Athénban

2017. September 26. 12:43
Multikulturális gálaműsor Athénban

A világhírű görög tenor, Mario Frangoulis gálaműsorának vendégművészeként Görögországban, az athéni Herod Atticus Amphitheatre-ben folytatódott Mága Zoltán hegedűművész „Hegedűvel a világ körül” címmel zajló koncertsorozata.

A nemzeti és kulturális sokszínűséget felsorakoztató gálaműsor meghívott vendégelőadójaként hatalmas tapssal és ovációval fogadta a zsúfolásig megtelt Odeum közönsége a magyar hegedűvirtuózt. Athén legfontosabb és legnagyobb fesztiváljainak színhelyén - a már számos világszínvonalú görög és nemzetközi előadások sorában - kimagasló színfolt volt az a multikulturális gálaműsor, amelynek keretében Mága Zoltán hegedűművész a legismertebb zenei remekműveket interpretálhatta.

 

Mága Zoltán - Hegedűvel a világ körül
Mága Zoltán az athéni Herod Atticus Amphitheatre-ben lépett fel

 

A világhírű tenor, Mario Frangoulis - akit az egyik legképzettebb és leguniverzálisabb operaénekeseként tartanak számon - gálaműsorában a világ egyik legjobb operaénekeseként jegyzett román származású lírai szoprán, Angela Gheorghiu sztárvendégként lépett színpadra. A görög filharmonikusokat pedig a New York-i születésű, világhírű karmester, Eugene Kohn, Plácido Domingo és Andrea Bocelli állandó kísérőkarmestere vezényelte. A nem csak hangzásban, hanem a műsor repertoárjában is gondosan összeállított és megtervezett gálaműsorban a világhírű karmester kérésére Mága Zoltán egy olyan művet is előadott, amelyet korábban nem próbáltak. A „rögtönzött produkciót” a több ezer fős közönség állva, vastapssal köszönte meg.

 

Mága Zoltán, az athéni gálaestről azt nyilatkozta: a világ kulturális kincseit átfogó gálakoncert még gazdagabb és értékesebb lett azáltal, hogy nemzeti sokszínűséget is felsorakoztatva kapcsolódott össze a múlt, a jelen és a jövő. Hozzátette: újra bebizonyosodott, hogy a zene minden nyelven egyformán érthető és örök életű, mert az ókori kultúra fellegvárában, a több ezer évvel ezelőtt épült színház alapjain álló Odeonban a zene szépsége és összekötő ereje évszázadok, évezredek távlatából is megbonthatatlan marad.

 


 Mága Zoltán Athénban lépett fel
Mario Frangoulis, Angela Gheorghiu és Mága Zoltán egy színpadon

 

A hegedűművészt már most meghívták Görögországba és jövőre, 2018-ban a Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekarával egy önálló gálakoncertet adhat majd az athéni Odeumban, népszerűsítve a magyar zenei kultúrát.

 

Mario Frangoulis, aki 2011-ben elnyerte a világ legjobb klasszikus crossover előadója címet és a legnevesebb operaházakban, színpadokon énekelt már a legnagyobb előadókkal, így Plácido Domingóval, José Carrerassal, Luciano Pavarottival, és Celine Dionnal is, már több alkalommal szerepelt Mága Zoltánnal egy színpadon.

 

A magyar közönség a görög tenort hamarosan láthatja majd a Budapest Kongresszusi Központban, ahol Mága Jennifer október 9-ei koncertjének meghívott vendégművészeként lép a közönség elé.

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu