Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.28. - Thursday, Hajnalka napja van.

Támogatott beruházások - közbeszerzés

Ökocentrum és szálloda épül a Modern Városok program keretében

2017. September 19. 10:51
Ökocentrum és szálloda épül a Modern Városok program keretében

Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn megkezdődött a Pangea Ökocentrum és Szálloda építése. A háromszintes, 38 szobás hotel, valamint oktató- és konferenciaközpont a Modern városok program keretében valósul meg.

Az 1,643 milliárd forint értékű beruházás országosan is egyedi megjelenésű lesz, az állatpark melletti területet az önkormányzat vásárolta meg. A több mint 2600 négyzetméteres szállodában tantermeket, rekreációs helyiségeket is kialakítanak, várhatóan 2018 júniusára készül el. A jelenleg is működő Hotel Dzsungel állatkerti szálláshelyet "kinőtte" a vendégforgalom, a tizennyolc szobás, hatvan férőhelyes diákszálláson egy évre előre kell szobát foglalni.

 

Ökocentrum és szálloda épül a Modern Városok program keretében

A Pangea Ökocentrum és Szálloda része a Nyíregyházi Állatpark fejlesztését célzó, 6,7 milliárd forint összértékű programnak

 

Gajdos László, a Nyíregyházi Állatpark igazgatója az alapkőletételen kiemelte, hogy sajátos hangulata lesz az új szállodának, minden szoba más-más állatról lesz elnevezve, és a névhez alkalmazkodik majd a helyiség berendezése, kialakítása is. A Pangea Ökocentrum és Szálloda része a Nyíregyházi Állatpark fejlesztését célzó, 6,7 milliárd forint összértékű programnak. Ennek keretében megújul például a világ legritkább és legveszélyeztetettebb állatfajának, a hópárducnak a kifutója és kibővítik a fókamedencét is.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu