Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.28. - Thursday, Hajnalka napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

Két kiváló kulturális úticél

2017. September 18. 12:32
Két kiváló kulturális úticél

A Magyar Turisztikai Ügynökség Magyarország "legígéretesebb kulturális úti célját" kereste, melyen idén először megosztott első díj született: Pécs-Siklós-Szigetvár közös pályázata, és Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Középkori templomok útja a Felső-Tisza-vidéken nyertek.

A Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese, Princzinger Péter a díjátadón elmondta, hogy az Európai Bizottság idén 11. alkalommal írt ki pályázatot az EDEN projekt keretében, melynek témája a kulturális turizmus, a projekt címe: Vidéki múzsa kerestetik, azaz "Műemlékek, úti célok, zseniális attrakciók" volt. Pécs már harmadszorra nyerte el az elismerést, a nyeremény 2-2 millió forint marketingtámogatás. Továbbá Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye pályázata részt vesz a 2018. évi Európai Turizmus Fórumon, ahol a többi európai tagállam díjazottjával együtt átveszi a Kíváló Európai Desztináció díjat.

 

Két kiváló kulturális úticél

Pécs-Siklós-Szigetvár közös pályázata is nyert  Magyarország "legígéretesebb kulturális úti célja" versenyben

 

Idén 17 pályázat érkezett, 11 helyszínt teszteltek próbavásárlással is a bíráló bizottság tagjai, és öten jutottak be a döntőbe: Gyula, a történelmi fürdőváros - Békés a magyar vidék múzsája című pályázata, Pécs Kultúrkaland című projektje, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Középkori templomok útja a Felső-Tisza-vidéken, Székesfehérvár - Három helyszínnel Gorsium, Pákozd, Székesfehérvár pályázata, és a Veszprémi Múzsák, múzeális kalandok a királynék városában és a Bakony-Balaton térségben című pályázata. A döntőbe jutott pályázókat a bizottság 500 ezer forinttal jutalmazta. 

 

/T.D.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu