Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.20. - Saturday, Konrád, Tivadar napja van.

Belföldi hírek

Mezőgazdasági beruházás kormánytámogatással Mélykúton

2017. September 16. 09:02
Mezőgazdasági beruházás kormánytámogatással Mélykúton

A Hunent Víziszárnyas Feldolgozó Zrt. mintegy 12,6 milliárd forint beruházással új üzemet épít Mélykúton, melyhez a magyar kormány 4,4 milliárd forintos támogatást biztosít. Szijjártó Péter az alapkőletételen hangsúlyozta: az autóipar jelenti a magyar gazdaság gerincoszlopát, de a lelke a mezőgazdaság és az élelmiszeripar.

A külgazdasági és külügyminiszter kifejtette, hogy az élelmiszeripari termelés 6 százalékos növekedést ért el az idei év első hét hónapjában, valamint egy év alatt 5 százalékkal több embert foglalkoztat. Szólt arról, hogy a Mélykúton megépülő üzemhez kapacitásban és technológiai fejlettségben is kevés hasonló kacsa vágóhíd és feldolgozó üzem van Európában. A beruházás jelentősségét növeli, hogy nemzetközi banki szerepvállalaással valósul meg, a Nemzetközi Beruházási Bank a beruházáshoz 7 milliárd forintnyi hitelt biztosít.

 

Mezőgazdasági beruházás kormánytámogatással Mélykúton

A Mélykúton megépülő üzemhez kapacitásban és technológiai fejlettségben is kevés hasonló kacsa vágóhíd és feldolgozó üzem van Európában

 

Weiss Kurt, a Hunent Víziszárnyas Feldolgozó Zrt. vezérigazgatója a zöldmezős beruházásról kijelentette: a mintegy 18 ezer 300 négyzetméteres új üzem 350 munkahelyet teremt. Az első ütemben, várhatóan 2018 októberéig felépítenek egy víziszárnyas vágóhídat, egy feldolgozó üzemet, egy hűtő- és fagyasztóházat, valamint egy szennyvíztelepet. A teljes beruházás második üteme várhatóan 2019 év végére fejeződik be. Bányai Gábor, a térség országgyűlési képviselője szerint 1991 és 2010 között szinte senki nem fektetett be ezen a területen, így óriási jelentőségű a beruházás.

 

/T.D.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu