Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.16. - Tuesday, Csongor napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Kuriózum: kínai és magyar együttes ad elő Kodály darabot

2017. September 15. 08:51
Kuriózum: kínai és magyar együttes ad elő Kodály darabot

Pető Ernő, a ChinaCham Hungary Magyar-Kínai Gazdasági Kamara elnöke is részt vett a III. Magyar Értékek Napján, interjú keretében szólt a magyar-kínai kapcsolatokról is, melynek fontos része a kultúra.

"Nagyon nagy örömmel látom azt, hogy ez a rendezvény alkalomról alkalomra tovább fejlődik" - fogalmazott, hozzátéve, hogy a magyar-kínai kapcsolatok is hasonlóan gyors léptékben fejlődik. "Olyan sok lehetőséget látok itt, amivel megtudunk jelenni a kínai piacon, illetve a kínai piac érdeklődését is feltudjuk kelteni" - hangsúlyozta Pető Ernő, majd elmondta, hogy szeptember 15-én egy kulturális rendezvényt tartanak, melyen magyar és kínai együttesek lépnek fel a Pataki Művelődési Házban.

 

Egyre több a magyar kulturális rendezvény Kínában

 

"A kuriózum, hogy közösen adnak elő Kodály darabot" - emelte ki, hozzátéve, hogy a Kodály-módszer igen népszerű Kínában, sőt az általános iskolákban kötelező anyag Petőfi Sándor. Pető Ernő szólt arról, hogy egyre több magyar kulturális eseményt rendeznek meg az ázsiai országban, valamint nagyon sok művészünk utazik oda. Legutóbb a Száztagú Cigányzenekar egy része és az Experidance vitt el egy fergeteges produkciót Kínába.

 

/T.D.

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu