Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.19. - Friday, Emma napja van.

Belföldi hírek

Logisztikai labort avattak Zalaegerszegen

2017. September 13. 15:15
Logisztikai labort avattak Zalaegerszegen

Flex International és a Budapesti Gazdasági Egyetem Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg együttműködésében logisztikai labort adtak át Zalaegerszegen, ahol a valós logisztikai feladatokat tudják szimulálni. A Pick to Light elnevezésű logisztikai rendszert a Flex magyar mérnökei hozták létre.

A Flex az első cég, amely saját beruházásban, "okos" technológiákra épülő labort alakított ki az egyetemen. A rendsze  egy vonalkód leolvasása után világító jelek mutatja, hogy milyen alkatrészek szükségesek egy adott termék összeállításához. Lambertné Katona Mónika, a BGE zalaegerszegi karának dékánja elmondta, hogy uniós forrásból felújítják az egyetem egyik karának épületét, valamint az innovációs és tudásközpontot "okos" technológiákkal szerelik fel.

 

Logisztikai labort avattak Zalaegerszegen

A Budapesti Gazdasági Egyetem zalaegerszegi karán logisztikai labort hozott létre Flex International

 

Vigh László országgyűlési képviselő pedig felhívta az elsőéves egyetemi hallgatók figyelmét, hogy mire megszerzik a diplomájukat, elkészül a mintegy 250 hektáros, önvezető és elektromos autók tesztelésére alkalmas zalaegerszegi tesztpálya. Ezen felül "okos" város és "okos" autópálya is épül, és mindezek működtetésére, kiszolgálására nagyon sok képzett szakemberre lesz szükség.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu