Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.18. - Thursday, Andrea napja van.

Belföldi hírek

A külhoni vállalkozások nélkül elképzelhetetlen a Kárpát-medencei magyarság

2017. September 13. 13:26
A külhoni vállalkozások nélkül elképzelhetetlen a Kárpát-medencei magyarság

'A nemzet nagysága, boldogsága mindig csak magában a nemzetben rejtezik" - kezdte meg beszédét Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a Magyar Termék Nagydíj átadásán. Elsősorban a kormány nemzetpolitkájára hívta fel a figyelmet.

"Az elmúlt években azon dolgoztunk, hogy Magyarország sikereire alapozva a külhoni magyarság számára is egy olyan támaszt nyújtsunk amelyre alapozva a határainkon túl élő magyarok is építkezhetnek" - fogalmazott az államtitkár, hozzátéve, hogy 2014 után a magyar nemzetpolitika is a szülőföldön való boldogulás felé fordult. Ennek első lépését az oktatás fejlesztését nevezte meg, melynek célja az volt, hogy versenyképes  szaktudást biztosítsanak, így a szülőföldön tudjanak jövőt tervezni. Hozzátette, "ugyanakkor felismertük, hogy a külhoni magyar közösségek megújulásának legfontosabb szereplői a vállalkozók".

 

Az idei év a külhoni családi vállalkozások támogatásának éve

 

Tematikus évek indultak meg, idén a külhoni családi vállalkozásokat támogatja a kormány. Potápi Árpád János ismertette, hogy milyen pályázatokat tudott segíteni a nemzetpolitikai államtitkárság, több mint 900 pályázat érkezettbe, melyből 117-et támogattak. Hozzátette, hogy a Kárpát-medence vállalkozások fejlődési lehetőségét is meg kell tudniuk teremteni, így idén nem csak az újonnan induló, hanem a már az évtizedes múlttal rendelkező vállalkozásokat is támogatják. "Az ő munkájuk és megbecsülésük valósul meg a Magyar Termék Nagydíj tanúsító védjeggyel is, amelyet 2016 óta a külhoni magyar vállalkozások is viselhetnek" - fogalmazott az államtitkár hozzátéve, hogy a nyertes vállalkozók nélkül elképzelhetetlen a Kárpát-medencei magyarság életerejének fenntartása.

 

/T.D.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu