Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.19. - Friday, Emma napja van.

Külföld

Egyöntetű győzelem az Egységes Oroszország pártjánál

2017. September 13. 08:34
Egyöntetű győzelem az Egységes Oroszország pártjánál

Az előzetes adatok szerint Oroszországban mind a 16 kormányzóválasztást Vlagymir Putyin államfő pártja, az Egységes Oroszország párt jelöltje nyerte meg. Oroszország 85 régiójából 82-ben tartottak vasárnap helyhatósági, regionális vagy kormányzóválasztást, az 5800 - különböző szintű - voksolás keretében 88 ezer jelölt 36 700 mandátumért küzdött meg. 

Moszkvában a parlamenten kívüli ellenzék megerősítette ugyan pozícióit, de a jelenlegi szabályozás szerint nem lesz képes önállóan jelöltet állítani a 2018-as polgármester-választáson. A választók 16 kormányzó személyéről és hat regionális törvényhozás összetételéről dönthettek, Moszkvában pedig 1500 helyi képviselői hely sorsa dől el. A politikai tisztségekért 42 párt és hat civil egyesület versengett egymással. Az Egységos Oroszország adatai szerint Moszkva önkormányzati képviselőtanácsaiban az 1502 lehetséges mandátum közül 1152 mandátumot szerzett meg.

 

 Vlagymir Putyin államfő pártja, az Egységes Oroszország párt egyöntetű győzelmet aratott a kormányzóválasztáson

 Vlagymir Putyin államfő pártja, az Egységes Oroszország párt egyöntetű győzelmet aratott a kormányzóválasztáson

 

A részvételi arány szakértők szerint megfelel a helyi választások "régiós átlagának", amíg a fővárostól mintegy félezer kilométerre keletre fekvő Mordvin Köztársaságban a nem végleges adatok szerint a szavazásra jogosult polgárok 71 százaléka adta le voksát, addig Moszkvában csak 14,8 százalék élt választójogával. Az orosz választási iroda szerint sehol sem történt jelentős szabálysértés. Dmitrij Peszkovnak, a Kreml szóvivőjének értékelése szerint az eredmények az Egységes Oroszország támogatottságáról, valamint több fiatal kormányzójelölt megválasztása esetében Putyin elnök káderpolitikája iránti bizalomról tanúskodnak.

 

 

/T.D.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu