Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.28. - Thursday, Hajnalka napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

A nemzeti értékek egyedülállóak

2017. September 12. 14:57
A nemzeti értékek egyedülállóak

Dr. Pesti Imre országgyűlési képviselő, a Magyar Nemzeti Értékek és Hunarikumok Szövetségének elnöke a III. Magyar Értékek Napján megnyitó beszédében a nemzeti értékek megőrzésének fontosságáról beszélt.

Beszédében felidézte, hogy a 2012-ben megalkotott magyar nemzeti értékekről és hungarikumunkról szóló törvény megállapítja: a magyar nemzeti értékek, köztük a hungarikumok megőrzendő, egyedülálló értékek. "Az összetartozás, az egység és a nemzettudat erősítése érdekében nemzetünk értékeit össze kell gyűjteni, dokumentálni, az értékvédelem alapjául szolgáló dokumentációt a szigorú nyilvántartás és kutathatóság szabályai szerint meg kell őrizni, az értékeket pedig ápolni, őrizni és támogatni kell."

 

A magyar nemzeti értékek, köztük a hungarikumok megőrzendő, egyedülálló értékek

 

Ennek szellemében 2013-ban határozta el Závogyán Magdolna, a Nemzeti Művelődési Intézet akkori elnöke, valamint a Magyar Nemzeti Értrékek és Hungarikumok Szövetsége, hogy két évente a Szent István Bazilika előtt bemutatják a Kárpát-medence értékeit egy színvonalas program keretében. Dr. Pesti Imre szólt a nyelv szépségéről, kultúrájáról is, szavai szerint az anyanyelvünk a magyar lélek kifejező ereje.

 

Magyar Rádió Gyermekkórusának előadása

 

/T.D.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu