Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.19. - Friday, Emma napja van.

Belföldi hírek

A szabadalmi jog hatalmas piaci előny

2017. September 12. 11:30
A szabadalmi jog hatalmas piaci előny

Dr. Luszcz Viktor, a Szellemi tulajdon Nemzeti Hivatal elnöke a Magyar Termék Nagydíj átadásán a szabadalmi jogok fontosságáról beszélt, mivel az iparjogvédelemmel rendelkező vállalkozások piaci előnyre tehetnek szert.

Dr. Luszcz Viktor beszédében elsőként a szellemi tulajdon fontosságáról beszélt, melynek célja, hogy ha valakinek van egy jó ötlete, abból ne más gazdagodjon meg. Kifejtette, hogy a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatal, milyen folyamaton keresztül adja meg a szabadalmat, a monopol tulajdonjogot. "Tágabb értelmezése, hogy ezen monopon jogokon által az ötletgazdát jutalmazzuk, elérjük, hogy továbbra is fektessen be az ötlet megvalósításába. Kiemelt célja a hivatalnak, hogy az iparjogvédelem és a szerzői jog által a hazai vállalkozások tudják mozgósítani a bennük rejlő innovációs potenciált és helyt tudjanak állni a piaci versenyben" - fogalmazott az elnök.

 

Az iparjogvédelemmel rendelkező vállalkozások piaci előnyre tehetnek szert

 

Összességében felhívta a figyelmet annak fontosságára, hogy az iparjogvédelemmel rendelkező vállalkozások piaci előnyre tehetnek szert, a hivatal pedig kiemelt feladatának tekinti a vállalkozását segítése képzéssel, és a tudatosság növelése. A Magyar Termék Nagydíjat támogató szervezetként kötelességünknek érezzük, hogy minden kérdésre megfelelő válaszokkal álljunk elő, mivel a szabadalmi jog hiányát általában az információ hiány okozza - fejtette ki Luszcz Viktor, hozzátéve, hogy a hivatal biztosít 'szellemi diagnózis' szolgáltatást, mellyel az innovatív vállalkozásokat segítik, hogy hatékonyabban kihasználják a szellemi tulajdonvédelem eszköztárát.

 

/T.D.

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu