Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.23. - Tuesday, Béla napja van.

Külföld

Trump megvált stratégiai főtanácsadójától

2017. August 21. 09:16
Trump megvált stratégiai főtanácsadójától

A Fehér Ház közleménye szerint Donald Trump amerikai elnök megvált stratégiai főtanácsadójától, Steve Bannontól. "A Fehér Ház kabinetfőnöke, John Kelly és Steve Bannon közös megegyezéssel megállapodott abban, hogy a pénteki az utolsó munkanapja Steve-nek" a Fehér Házban. Leszögezték, "hálásak vagyunk munkájáért és a legjobbakat kívánjuk neki". 

A The New York Times című lap információi szerint a stratégiai főtanácsadó már augusztus 7-én benyújtotta lemondását. Steve Bannon helyzete régóta bizonytalan volt, Donald Trump fogalmazott úgy, hogy Bannon "barát... aki nagyon későn kapcsolódott be a választási kampányba" és "majd meglátjuk, mi történik vele". A sajtóhírek szerint a stratágiai főtanácsadó állandó vitában állt az elnök többi tanácsadójával, köztük Trump vejével, Jared Kushnerral, és támadta Herbert McMaster nemzetbiztonsági tanácsadót is. 

 

Trump megvált stratégiai főtanácsadójától, Steve Bannontól

Sajtóhírek szerint Steve Bannon állandó vitában állt az elnök többi tanácsadójával

 

A közelmúltban Bannon élesen bírálta kollégáit a Fehér Házban, konkrétan megnevezve Gary Cohnt, a Gazdasági Tanács igazgatóját is, valamint a többi között kifejtette, hogy az Egyesült Államok "gazdasági háborúban áll Kínával", és az észak-koreai válságnak "nem lehetséges katonai megoldása". Az első sajtókommentárok és elemzések azt hangsúlyozzák, hogy Bannon elbocsátása a az eddigi legmagasabb szintű változtatás volt a Fehér Házban zajló személycserék sorában.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu