Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.29. - Friday, Gedeon napja van.

Külföld

Az USA a teljes foglalkoztatottság felé halad

2017. August 09. 10:19
Az USA a teljes foglalkoztatottság felé halad

Donald Trump elnökségének első hat hónapja alatt egymillió új munkahelyet hoztak létre. A munkaügyi minisztérium jelentése szerint 16 év óta a legalacsonyabb szinten van a munkanélküliek aránya az Egyesült Államokban. 

Csak júliusban 209 ezer új munkahely született, elsősorban az éttermekben, a szolgáltatásokban és az egészségügyben, ám megindult a munkaerőfelvétel a bányászatban is. Donald Trump a jelentésre reagálva leszögezte, hogy "még csak éppen belefogtam. Még több munkahely lesz a fojtogató szabályzók csökkentésével. Az Egyesült Államok újra mozgásban van". 

 

Csak júliusban 209 ezer új munkahely született az Egyesült Államokban, a teljes foglalkoztatottság felé haladnak

Csak júliusban 209 ezer új munkahely született az Egyesült Államokban, a teljes foglalkoztatottság felé haladnak

 

Tony Bedikian, globális piacokkal foglalkozó banki elemző szerint egyre többen jelennek meg és találnak lehetőségeket a munkaerőpiacon. "Nehéz ebben a jelentésben negatívumot találni" - fogalmazott. Elise Gould, a demokratákhoz közelálló Gazdaságpolitikai Intézet munkatársa szerint az adatok azt mutatják, hogy a teljes foglalkoztattság felé haladnak. A munkaerőpiacot elemzők változatlanul az amerikai gazdaság fő erejének tartják, viszont keveslik a béremelkedés mértékét.

 

/T.D.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu