Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.23. - Tuesday, Béla napja van.

Támogatott beruházások - közbeszerzés

Munkásszálló épül Mórahalmon

2017. July 25. 07:38
Munkásszálló épül Mórahalmon

Mórahalom önkormányzata 263 millió forint vissza nem térítendő kormányzati támogatást kapott munkásszálló építésére, a teljes beruházás összköltsége 441 millió forint.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint a munkásszállás segíthet abban, hogy a térség munkaerő kereslete és kínálata találkozzon, az üres álláshelyeket pedig megfelelő szakképzettséggel rendelkező munkavállalókkal töltsék fel. A munkaerő-mobilitás érdemi támogatásával tovább csökkenhet a térségben a munkanélküliek száma, megindulhat a foglalkoztatottság.

 

Munkásszálló épül Mórahalmon kormányzati támogatással

A munkásszálló építésének köszönhetően nőhet a foglalkoztatás a térségben

 

A nemzetgazdasági miniszter emlékeztetett rá, hogy a munkásszállások építésére, illetve munkásszállás céljából igénybe vehető ingatlanok felújítására, önkormányzatok vagy önkormányzati társulások nyújthatnak be kérelmet. A juttatás részben vagy egészben visszatérítendő, illetve vissza nem térítendő formában nyújtható, a beruházási költségek legalább 40 százalékát az önkormányzatnak saját forrásból kell biztosítania. A munkásszállást az önkormányzatnak a beruházás befejezésétől számított legalább tíz évig fenn kell tartania, a kérelmek 2017. szeptember 30-ig nyújthatók be a helyi kormányhivatalhoz.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu