Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.25. - Thursday, Márk napja van.

Befektetés - hitel

A Gránit Bank állami részvényeit értékesítik

2017. July 21. 10:30
A Gránit Bank állami részvényeit értékesítik

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter jelentette be, hogy a Gránit Bank teljes, 36,5%-os állami részvénycsomag értékesítésre kerül, mivel a pénzintézet pénzügyi és gazdaságpolitikai szempontból is teljesítette a kormányzati elvárásokat.

A kormány 2013-ban döntött arról, hogy a hazai irányítású bankrendszer kialakításának egyik lépéseként kisebbségi tulajdonosként szerepet vállal a Gránit Bankban. A cél, hogy megerősödjön és stabilizálódjon a hazai bankrendszer, mivel gazdasági szempontból kiemelten fontos, hogy megfelelő hangsúlyt kapjanak a hazai tulajdonú hitelintézetek. A Gránit Bank az elmúlt években pénzügyi és gazdaságpolitikai szempontból is jó befektetésnek bizonyult - húzta alá Varga Mihály. 

 

A Gránit Bank állami részvényeit értékesítik

Varga Mihály közölte, hogy a Gránit Bank pénzügyi és gazdaságpolitikai szempontból is teljesítette a kormányzati elvárásokat

 

A Gránit Bank az elmúlt hét évben látványosan növelte üzleti aktivitását, három éve pedig már nyereséget is termel, továbbá tevékenysége támogatta a kormány gazdaságpolitikáját is, hiszen hitelei nagy részét a kis- és középvállalkozásoknak helyezte ki, digitális bankként pedig számos európai viszonylatban is jelentős innovációt vezettek be a hazai piacon  - sorolta a tárcavezető. Az értékesítés átlatható módon, nyilvános kétfordulós pályázat keretében történik, a tranzakciót várhatóan az év végéig le is zárják. 

 

/T.D.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu