Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.16. - Tuesday, Csongor napja van.

Jog

Új európai nyilvántartás és azonosító a kft-knek és rt-knek

2017. June 08. 10:48
Új európai nyilvántartás és azonosító a kft-knek és rt-knek

Június 8-tól új rendszert vezetnek be a központi nyilvántartások, a kereskedelmi nyilvántartások és a cégjegyzékek összekapcsolása érdekében, a Business Registers Interconnection System-nek (BRIS) két célja van.

A BRIS egyrészt biztosítja, hogy az egyes tagállami nyilvántartásokból bárki információhoz jusson, másrészt pedig, hogy az egyes nyilvántartások egymásnak adjanak át adatot a határon átnyúló változásokról. A BRIS nyilvántartásában a korlátolt felelősségű társaság, a részvénytársaság, az európai részvénytársaság, valamint külfödi vállalkozás magyarországi fióktelepe és kereskedelmi képviselete vonatkozásában található adat.

 

Új rendszert vezetnek be a központi nyilvántartások, a kereskedelmi nyilvántartások és a cégjegyzékek összekapcsolása érdekében

Új rendszert vezetnek be a központi nyilvántartások, a kereskedelmi nyilvántartások és a cégjegyzékek összekapcsolása érdekében

 

A könnyebb keresés érdekében a BRIS hatálya alá tartozó társasági formák egyedi azonosító számot kapnak, EUID-t a magyar cégbíróságok automatikus bírósági végzéssel képezik, melyek június 8-tól elérhetőek a cégjegyzékben. Az azonosító tartalmazza az adott cég jogi személy  tagok és jogi személy vezető tisztségviselők azonosítóját is.

 

 

/T.D.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu