Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.18. - Thursday, Andrea napja van.

Külföld

Trump és Lavrov tárgyalt: a két országnak együtt kell működnie

2017. May 17. 09:58
Trump és Lavrov tárgyalt: a két országnak együtt kell működnie

Donald Trump amerikai elnök és Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a Fehér Házban tárgyalt, a két fél egyetértett abban, hogy Oroszországnak és az Egyesült Államoknak a köztük fennálló viszony nehézségei ellenére együtt kell működniük a nemzetközi problémák megoldásában.

A csaknem egyórás találkozó eslődleges témája Szíria volt, az amerikai elnök megdöbbeneségét fejezte ki a szíriai helyzet miatt. Trump hangsúlyozta, hogy véget kell vetni a rettenetes vérontásnak, "mindenki ezen dolgozik" - fogalmazott. Lavrorv kijelentette, hogy szerinte a Trump-kormányzat elszánt a fontos problémák megoldására és a "gyakorlatias" és "kölcsönösen előnyös" kapcsolatokra helyezi a hangsúlyt. 

 

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter és Donald Trump amerikai elnök a Fehér Házban tárgyalt

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter és Donald Trump amerikai elnök a Fehér Házban tárgyalt

 

A tárgyalások során nem került szóba az Oroszország elleni szankciók feloldása, az amerikai politikába történt esetleges orosz beavatkozást Lavrov "fikciónak" minősítette. Az amerikai elnök hangsúlyozta, hogy szeretne jobb viszonyt kiépíteni Moszkvával, s szerinte az amerikai-orosz viszony rendezésére a szíriai konfliktus megoldása miatt is szükség van. Trump ezzel összefüggésben arra szólította fel Lavrovot, hogy Moszkva tarta féken a szíriai elnö rendszerét és Iránt. 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu