Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.19. - Friday, Emma napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

Boros: a kormány érdeke is az áfacsökkentés

2017. May 04. 12:53
Boros: a kormány érdeke is az áfacsökkentés

Boros László Attila, a Magyar Fürdőszövetség Választmányának tagja sajtótájékoztató és interjú keretében szintén az fürdőszolgáltatás áfacsökkentésének fontosságát hangsúlyozta, véleménye szerint a 27 százalékos áfakulcs óriása versenyhátrányt jelent, ahelyett, hogy nemzetközileg is versenyképes jövedelem biztosítanának a dolgozóknak.

Boros László Attila a sajtótájékoztatón a magas áfakulcs hátrányait fejtette ki külföldi vonatkozásban. Ma a magyar fürdőknek, kifejezetten a nyugati határ szélén, óriási versenyhátrányt okoz, hogy Magyarországon ugyanazért a szolgáltatásért többet kérnek el, mint pár kilométerrel arréb az osztrák szolgáltatók - fogalmazott Boros, hozzátéve, hogy a versenyhátrány a nettó árbevételben is érezhető.

 

"Létfontosságú az állagmegóvás és a szolgáltatások fejlesztése"

 

Véleménye szerint az ország keleti, illetve nyugati részei között lévő fürdők elindultak egy lejtőn, ennek megállítása és fordítása a bérfejlesztésben és színvonal emelésben rejlik. Kifejtette, hogy a magyar fürdők dolgozóinek bére egyharmada az ausztriaikéhoz képest, továbbá az idei uniós ciklusban nem áll rendelkezésre több támogatási lehetőség a fürdők számára. Példaként említette a Bükki Gyógyfürdő Zrt.-t, ahol évente 200 millió forint többletet jelentene az áfacsökkentés az árak emelése nélkül. 

 

"Az áfacsökkentéssel pénzt hagyna a kormány a fürdőknél"

 

Az interjú keretében kifejtette, hogy a kormányzat részéről is a legolcsóbb pénzügyi megoldás az áfacsökkentés, hiszen így nem kell támogatást nyújtani a hazai fürdők állagmegóvására, infrastrukturális fejlesztéseire és béremeléseire. "A fürdők nem profitot akarnak termelni, hiszen csak a legnagyobbak tudnak nyereségesen működni, hanem az ágazat forráshiányát akarják pótolni" - fogalmazott Boros László Attila.

 

/T.D.

 

 

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu