Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.29. - Friday, Gedeon napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

Bővült a belföldi turizmus: a legnépszerűbb úticél Budapest, Eger és Szeged

2017. April 24. 11:58
Bővült a belföldi turizmus: a legnépszerűbb úticél Budapest, Eger és Szeged

2017 első negyedévében nyolc százalékkal bővült a belföldi turizmus úgy, hogy nem volt hosszú hétvége idén január-márciusban. Az első tíz leglátogatottabb város sorrendje is megváltozott.

2016 azonos időszakában három hosszú hétvége is volt, így különösen jelentős a bővülés, ugyanakkor a foglalások 80 százaléka rövidebb, 1-2 éjszakásak voltak. Az adatok szerint a foglalások száma a magasabb kategóriájú szálláshelyeken nőtt, idén már a 4-5 csillagos hotelszobákat részesítették előnyben az üdülni vágyók. Továbbra is az 50 ezer forint alatti árkategória a legkeresettebb, tízből nyolc pihenni vágyó ezt választotta.

 

Bővült a belföldi turizmus: a legnépszerűbb úticél továbbra is Budapest

Továbbra is Budapest áll az első helyen a belföldi turizmusban

 

Az első negyedévben még mindig Budapest és Eger bizonyult a legnépszerűbb üdülési célpontnak, ugyanakkor a top 10 sorrendje némileg átrendeződött. Az előző évben 7. helyen végzett Szeged idén felkerült a dobogó 3. fokára, míg a tavalyi bronzérmes Gyula most csupán a 8. pozíciót érte el. Debrecen és Pécs előbbre léptek, Hajdúszoboszló pedig hátrébb került. Új belépőként Zalakaros foglalta el a 10. helyet, a tavalyihoz hasonlóan Hévíz az 5., Miskolctapolca pedig a 9. lett.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu