Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.23. - Tuesday, Béla napja van.

Befektetés - hitel

Az új, kétéves államkötvényt már az első nap 2,3 milliárd forintért jegyezték le

2017. April 06. 14:01
Az új, kétéves államkötvényt már az első nap 2,3 milliárd forintért jegyezték le

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter jelentette be, hogy az Államadósság Kezelő Központ új, kétéves lejáratú állampapírt bocsát ki, melynek első értékesítési napján 2,3 milliárd forint értékben fogyott.

Az új állampapír évi 2,5 százalékos fix kamatozású, és egész kis összeggel is vásárolhatják háztartások, mivel alapcímlete 1 forint. Első kamatfizetése 2018. április 22-én  lesz, amikor az időarányos kamatot, vagyis a tőke 2,62 százalékát kapja majd meg a befektető. Az első napon 2,3 milliárd forint értékben elfogyott állampapír 99 százalékát lakossági kisbefektetők vásárolták meg.

 

Varga Mihály szerint a háztartások nem csupán megújítják a lejáró állampapír-befektetéseit, hanem növelik is azok mértékét

Varga Mihály szerint a háztartások nem csupán megújítják a lejáró állampapír-befektetéseit, hanem növelik is azok mértékét

 

Varga Mihály szerint évek óta töretlen a magyar állampapírok népszerűsége, a lakossági állampapírok részaránya a központi költségvetés adósságán belül 2012 óta 2 százalékról 20 százalékra nőtt. Elmondta azt is, a háztartások megtakarításain belül 2012-höz képest 2,4 százalékról  9,4 százalékra emelkedett az állampapírok részaránya, ami azt jelente, hogy az elmúlt öt évben a háztartások összes új megtakarításának a fele az állampapír-állományt növelte. Tehát a lakosság nem csupán megújítja a lejáró állampapír-befektetéseit, hanem növeli is azok mértékét - tette hozzá.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu