Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.23. - Tuesday, Béla napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

Fejlesztik a balatoni strandokat

2017. February 06. 10:57
Fejlesztik a balatoni strandokat

Idén 1,860 milliárd forintos vissza nem térítendő fejlesztési támogatásra pályázhat 44 balatoni település 48 fizetős strandja, illetve a szabadstrandok.

A Magyar Turisztikai Ügynökség tájékoztatása szerint a fejlesztési lehetőségekről január 31-én egyeztettek a települések polgármestereivel, a fejlesztések első eredményei júliusra várhatók. A Balaton kiemelt turisztikai fejlesztési térség, 2020-ig összesen 365,4 milliárd forint uniós és hazai forrásban részesülhet, hogy minél több családbarát, minőségi szolgáltatás létesüljön.

 

A Balaton kiemelt turisztikai fejlesztési térség

A Balaton kiemelt turisztikai fejlesztési térség, 2020-ig összesen 365,4 milliárd forint uniós és hazai forrásban részesülhet

 

A pályázatra a 100 százalékos önkormányzati tulajdonban levő, fizetős strandok jelentkezhetnek, illetve a csak szabadstranddal rendelkező települések. Az ügynökség nemcsak pályázat, az elképzelések megvalósításához szakmai támogatást is nyújt. A pályázat kiírása március közepén várható, a támogatás az építkezés finanszírozására és eszközbeszerzésre használható fel. Az MTÜ minden olyan beruházást is támogat, amely a strandok bevételeinek növekedését eredményezi. 

 

/T.D.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu