Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.28. - Thursday, Hajnalka napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

Hazánk másodszorra is partneroszága a Nemzetközi Zöld Hétnek

2017. January 20. 12:00
Hazánk másodszorra is partneroszága a Nemzetközi Zöld Hétnek

Európa legnagyobb mezőgazdasági és élelmiszeripari vásárán Magyarország már 45 éve jelen van, keretében 400 ezer látogató ismerheti meg a magyar élelmiszeripar kiválóságait. Idén a rendezvény díszvendége Magyarország, legutóbb 2010-ben kaptum meg ezt a lehetőséget.

A berlini Zöld Hét idén ismét lehetőséget ad Magyarországnak, hogy agráriumunk fejlődéséről, kiváló, minőségi, egészséges élelmiszereinkről, gasztronómiai hagyományainkról és a magyar konyha újításairól számot adjunk a világnak - fogalmazott Fazekas Sándor, mezőgazdasági miniszter a rendezvény sajtótájékoztatóján. 

 

Fazekas Sándor, mezőgazdasági miniszter a berlini Zöld Hét megnyitó sajtótájékoztatóján

Fazekas Sándor, mezőgazdasági miniszter a berlini Grüne Woche megnyitó sajtótájékoztatóján

 

Fazekas Sándor úgy fogalmazott, hogy a bemutatkozási lehetőség a magyar gazdák teljesítmények elismerése is, hiszen "mezőgazdaságunk, élelmiszeriparunk nem érhetett volna el ilyen eredményeket, ha termékeink nem felelnének meg a vásárlók egyre növekvő, speciális igényeinek". Hozzátette, hogy hazánk foglalta elsőként Alaptörvénybe, hogy a GMO köztermesztésbe vonása hazánkban tilos. 

 

 

Díszvendég Magyarország a Nemzetközi Zöld Héten

Európa legnagyobb mezőgazdasági és élelmiszeripari vásárán 400 ezer látogató ismerheti meg a magyar élelmiszeripar kiválóságait

 

A Nemzetközi Zöld Hét keretében 33 magyar kiállító több száz termékét vonultatja fel, amely által bemutatják a magyar mezőgazdaság évszázados hagyományait. Legfontosabb exportcikkeink is megjelennek a kiállításon: a baromfihús, a kolbász- és szalámifélék, a GMO-mentes, kiváló minőségű magyar méz, a bor és a pálinka. A mezőgazdasági miniszter szerint a vállalatok most bebizonyíthatják, hogy a magyar konyha innovatív, egészséges, biztonságos alapanyagokat használ és a világ gasztronómiai nagyhatalmai között foglal helyet.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu