Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.28. - Thursday, Hajnalka napja van.

Támogatott beruházások - közbeszerzés

A Nemzeti Táncszínház új játszóhelye a Millenáris parkban

2016. October 19. 07:59
A Nemzeti Táncszínház új játszóhelye a Millenáris parkban

Jövő januárban kezdődnek meg a munkálatok, 2018 februárjára már megvalósul a Nemzeti Táncszínház új játszóhelye a Millenáris parkban. A Millenáris Teátrum tervezésekor derült ki, hogy az átépítésre szánt pénzügyi keretek túl szűkek, a kormány ezért pótlólagos források biztosításáról döntött, amihez új közbeszerzést kellett kiírni.

A Millenáris Teátrum megújítására 3,3 milliárd forintot biztosít a Miniszterelnökség, a színpad-, fény- és hangtechnika beszerzésére további 608 millió forint áll rendelkezésre. A beruházás célja, hogy a hzai táncszakma kiválósága megtudja mutatni tudásának legjavát. A megújult létesítményt várhatóan 2018 márciusában már birtokba veheti a közönség, reményeik szerint hamarosan a Millenáris park többi épülete is mgújul. Ertl Péter, a Nemzeti Táncszínház ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy a táncszínház legfőbb célja továbbra is az, hogy összefogja a hazai táncszakmát. 

 

Nemzeti Táncszínház új játszóhelye

A Zoboki-Demeter és Társai Építésziroda által közreadott látványterv 

 

Hozzátette, hogy a beruházás elkészültével a Nemzeti Táncszínház ismét két játszóhelyen: a Millenáris Teátrumban és a Müpa Fesztiválszínházában működik majd. Zoboki Gábor vezető tervező elmondta, hogy a csarnok alapszerkezetéhez nem nyúlnak, viszont a fogadótér helyett íves előtető alatt új előcsarnok épül, amely agy kamaratermet is befogad majd. A nagyteremben létrehoznak egy színpadi árokként is használható süllyesztéket, nagyobb lesz a tánctér, az akár 382 fős közönség pedig többféleképpen lesz leültethető a rendkívül jól variálható térben. Fel hívta a figyelmet arra is, hogy a Nemzeti Táncszínház napközben, a szabad estéken egyéb rendezvényeket, konferenciákat, koncerteket, divatbemutatókat, fogadásokat is be tud majd fogadni.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu