Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.10. - Wednesday, Zsolt napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

Jövőre 3,8 milliárd forint jut Budapest nemzetközi városmarketingjére

2016. October 17. 10:14
Jövőre 3,8 milliárd forint jut Budapest nemzetközi városmarketingjére

Idén 1,9 milliárd forint jut Budapest nemzetközi városmarketingjére, ám egy kormányhazátorzat szerint meg kell újítani Budapest városarculatát, növelni kell vonzerejét.

A városmarketing kampány koncepcióját elfogadta a kormány, melynek keretében strukturálisan át alakul a főváros turisztikai szolgáltatásai, illetve egy rövid távú, intenzív, Budapestet bemutató és népszerűsítő, kiterjedt nemzetközi városmarketing kampány folyik majd, a kormányzatiturizmus- és gazdaságfejlesztési marketingtevékenységgel összhangban. A határozat szerint a nemzeti fejlesztési miniszter az egyes kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztossal, valamint a turizmussal kapcsolatos állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztossal egyeztetve és együttműködve, a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. útján gondoskodjon a városmarketing kampány előkészítésének és lefolytatásának megszervezéséről, folyamatosan, 2017. október 31-ig.

 

Budapest Airport

Bienerth Gusztáv Liu Penggel, az Air China különmegbízottjával is tárgyalt újabb budapesti járatok indításának lehetőségeiről Kínába

 

Mindezt összhangban a Magyar Olimpiai Bizottság és Budapest Főváros Önkormányzata által a 2024. évi XXXIII. Olimpiai Játékok, valamint a XVII. Paralimpiai Játékok Budapesten történő megrendezése érdekében benyújtandó pályázat kormányzati támogatásáról és a pályázattal összefüggő egyes kormányzati feladatokról szóló kormányhatározattal. A városmarkerint kampány és az ahhoz tartozó beszerzések és tartalom továbbra is a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. felelősségi körébe kerülnek.

 

/T.D.

 

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu