Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.23. - Tuesday, Béla napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

Bienerth Gusztáv: a turizmus több mint gazdasági érdek

2016. October 03. 10:51
Bienerth Gusztáv: a turizmus több mint gazdasági érdek

A turisztikai kormánybiztos hansúlyozta, hogy a turizmus lényegesen több mint a szűken vett nemzetgazdasági érdekek összessége. A turizmus a békét, a biztonságot és az együttműködést jelenti a világban, ha ezek nincsenek, akkor turizmus sincsen.

A turizmus világnapja alkalmából tartott sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség és az IBM együttműködési megállapodást kötött, melynek keretében az iparág innovációját és versenyképességét előmozdító startupok piacra lépését segítik elő. Hangsúlyozta, hogy ahhoz, hogy Magyarország legyen a régió turisztikai központja, sokat kell tenni, együttműködésben és innovációban egyaránt.

 

#helloHungary - fotók: MTÜ, Adrián Zoltán

Átadták a #helloHungary élménypontot a budapesti Erzsébet téren

 

Mivel a turizmus világméretű piac, ezért a hazai turisztikának globálisan kell versenyképesnek lennie. Ehhez a versenyképességhez a 21. századnak megfelelő technológiai megoldásokat kell használni, ezért kötöttek partnerséget az IBM-mel. Az eseményen bemutattak turizmusban alkalmazható szoftvereket kifejlesztő, az IBM által felkarolt startupokat, illetve a #helloHungary elnevezésű installációt, amely a turistákat újszerű, multifunkcionális tájékozódási- és élménymegosztó pontként fogja szolgálni az Erzsébet téren.

 

/T.D.

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu