Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.29. - Friday, Gedeon napja van.

Pályázat

Pályázati rendezvénysorozat a Fiatal Gazdáknak

2016. May 20. 13:46
Pályázati rendezvénysorozat a Fiatal Gazdáknak

Hamarosan elindul az egyik legátfogóbb fiatal gazdáknak szervezett rendezvénysorozat a Fiatal Gazda Roadshow. A rendezvényen átfogó képet kapnak a fiatalok a vállalkozás egyéb részeit érintő tudnivalókkal kapcsolatban is, és kész termeltetési rendszerekkel is meg tudnak ismerkedni, amihez akár minimális tudással is csatlakozhatnak, és biztos felvásárló háttérrel, komoly szakmai háttérrel kezdhetnek bele a gazdálkodásba.

A rendezvény sorozaton olyan főbb kérdésekre kaphatnak választ a megjelentek, mint:

  • 2016-ban milyen feltételekkel lehet igénybe venne a 12,5 millió Ft-os induló támogatá
  • hogyan lehet hatékonyan, gyorsan és jó áron értékesíteni a gazdaságban megtermelteket
  • hogyan kell gazdálkodási naplót vezetni
  • mikre lehet számítani egy nyertes fiatal gazda pályázatot követő fenntartási időszakban
  • mire kell figyelni egy induló gazdának a könyveléssel kapcsolatban

A rendezvény előadói között a Megye MVH vezetői mellett agárpályázati szakemberekkel és érdekes szakmai kiállítókkal is találkozhatunk.


A roadshow háttere


A rendezvénysorozat központi témája a Fiatal Mezőgazdasági Termelők induló támogatása pályázat, ami az elmúlt évek egyik legnépszerűbb kiírása volt agrártémában. A támogatás komoly segítséget nyújt ahhoz a lépéshez, hogy egy háztáji gazdaság átalakulhasson vállalkozási formára, megteremtve ezzel egy későbbi komolyabb gazdaságméret alapjait. A generációváltás ilyen módon való elősegítése nem csak Magyarországon került fókuszba, hanem Európa minden országában fontos téma a mezőgazdaságban, ugyanis uniós átlag, hogy minden 35 év alatti gazdára, hét 55 év feletti jut. Magyarországon kicsit rosszabb a helyzet, mert itt ez a száma 1:8-hoz, de van olyan ország is ahol 1:24-hez. Ezt a problémát felismerve a támogatási rendszerek is sokat formálódtak az elmúlt 10 évben, ugyanis a 2007-2013-as Vidékfejlesztési ciklusban 5 milliárd Ft körüli kerettel induló fiatal gazdák programja 100 milliárd Ft-ra nőtte ki magát a ciklus végére, így több ezer fiatalnak adta meg az esélyt, hogy a mezőgazdaságra támaszkodva, saját lábra álljon. Az új 2014-2020-as Vidékfejlesztési ciklusban az ősszel megnyíló fiatal gazdák induló támogatása, és a csak fiatal gazdáknak elérhető beruházási pályázatok keretösszege közel 80 milliárd Ft, és egy külön tematikus alprogram helyezi rendszerbe az említett támogatásokat, amiben egyéb képzési és gyakorlati tudás megszerzésére is lehetőség nyílik a fiatalok számára.

 

A roadshow célközönsége és küldetése


A konferencia sorozat első számú célközönsége az olyan 18 és 41 év közötti fiatal, aki vállalkozóként képzeli el magát a mezőgazdaságban, és az őszi pályázatot szeretné ehhez az első lépésnek. Szintén célközönségnek tartjuk azokat a fiatal gazdákat is, akik már elindították a vállalkozásukat, de szeretnék tudni milyen további lehetőségeik vannak, hogy hatékonyabbá tegyék a működésüket. A rendezvény elsődleges célja átfogó képet nyújtani egy induló agrár vállalkozónak arról, hogy milyen lehetőségei vannak támogatások terén, mikkel kell tisztában lennie olyan kapcsolódó témákban, mint az adózás, vállalkozási alapismeretek, piaci folyamatok, hatékony értékesítés, és a szankció mentes pályázati fenntartási időszak. A mezőgazdaság fiatalabb generációját megkérdezve az alábbi válaszokat kaptuk arra, hogy mi a legnagyobb problémája egy induló agrár vállalkozónak ma Magyarországon.

 

 

A fenti problémákkal kiemelten foglalkozunk az előadásokon belül, az előadások közötti szünetekben pedig olyan kiállítókkal ismerkedhetnek meg, akik a fenti problémákban gyakorlati segítséget is tudnak adni.

 

I. Fiatal Gazda Expo 2015.nov.24. Lurdy ház

 

Tavaly ősszel került megrendezésre az első szakmai rendezvényünk fiatal gazda témában, ami a rövid 3 hetes előkészületek ellenére, több mint 340 érdeklődőnek nyújtott rengeteg hasznos információt. Számunkra pedig még inkább egyértelművé tette azt, hogy szüksége van az érintetteknek az ilyen jellegű szakmai konferenciákra, hogy folyamatos és gyakorlati információkat kapjanak az őket érintő témákban.


Gordius Solutions Tender Kft. mint szervező

 

Cégünk komoly szakmai alapokra épülve 2013-ban alakult azzal a céllal, hogy a 2014-2020-as vidékfejlesztési támogatásokkal kapcsolatosan minél hatékonyabban segítse a gazdákat. Cégünk küldetése, hogy a legegyszerűbb módon pályázati támogatásokhoz juttassa a fejlődni vágyó agrárvállalkozásokat, ezáltal uniós szintre emelni a működésüket, ami hosszú távon és jövedelmezően képes fennmaradni. Kiemelt figyelmet fordítunk ezen belül a fiatalabb, induló generációra, akiknek az első lépéseit nem csak pályázatírással, könyvelési szolgáltatással és az értékesítésben való segítséggel, hanem azonnal adaptálható üzleti modellekkel is segítjük partnereinken keresztül. Szakmai eredményességünket fémjelezi, hogy csak a 2015-ös fiatal gazda pályázaton 198 nyertes ügyféllel bővítettük, az így már 400 feletti fiatal gazdából álló elégedett és támogatásban részesült ügyfélkörünket.

Illetve büszkék vagyunk arra is, hogy a fiatal gazda pályázatra való előszűrésen átment ügyfeleinknek, az általunk beadott pályázatokban úgy tudtuk visszaadni üzleti elképzeléseit, hogy a pontozásban elérhető maximum pontszám 90-95%-t megkaptuk rá.


Küldetésünk 2020-ig

 

A 2014-2020-as ciklusban 1.000 olyan fiatal gazda kiválasztását tűztük ki célul, akik a képességeik, és lehetőségeik alapján a 40.000 eurós támogatás által komoly eséllyel és hosszú távú reális tervekkel tudnak megjelenni a versenyszférában. Saját lehetőségeink szerint minél több területen akarjuk őket támogatni ezen az úton, amihez folyamatosan bővítjük saját tudásunkat és partnereink körét. A rövid távú céljaink közé tartozik egy mentorált közösség kialakítása, akiket különböző termeltetési rendszerekben integrálva teljes segítséget tudunk nyújtani a hatékony és jövedelmező működésben.

 

Jelentkezés: http://fiatalgazdaroadshow.hu/ weboldalon.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu