Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.25. - Thursday, Márk napja van.

Támogatott beruházások - közbeszerzés

A Szent Margit Kórház gépparkját fejlesztették

2016. January 24. 17:40
A Szent Margit Kórház gépparkját fejlesztették

Az egészségügyi szolgáltatások színvonalának emelése elsődleges célja a kormánynak – jelentette ki Varga Mihály az óbudai Szent Margit Kórház új röntgengép-parkjának átadásakor.

A nemzetgazdasági miniszter úgy fogalmazott: a versenyképes gazdasági környezet kialakítása teremthet stabil alapot az egészségügyi ellátórendszerek megbízható működtetéséhez is. A nemzeti kormány esetében soha nem a szándék, hanem a lehetőségek szabtak gátat az egészségügyi fejlesztéseknek – hangsúlyozta Varga Mihály, kiemelve: az elmúlt évek gazdaságpolitikájának köszönhetően egyre több pénz jut az egészségügyi szolgáltatások színvonalának emelésére is.



A régi, több mint húszéves, analóg gépek helyett, mostantól korszerű, digitális műszerekkel végezhetik a szükséges vizsgálatokat


A Szent Margit Kórház fejlesztéséről szólva arra hívta fel a figyelmet a tárcavezető, hogy uniós források bevonásával közel 250 millió forintot fordított az intézmény öt új röntgengép beszerzésére. A készülékek megfelelnek a mai kor követelményeinek és az eddigieknél jobban segítik az orvosok munkáját – hangoztatta Varga Mihály, aki a térség országgyűlési képviselőjeként rámutatott: az új berendezések növelik a betegellátás gyorsaságát és biztonságát. Óbuda–Békásmegyer és az agglomerációs települések lakosságát figyelembe véve közel 200 ezer – egyes szakmák tekintetében több mint félmillió – polgár egészségügyi ellátásáért felel a kórház.


MTI / MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu