Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.27. - Saturday, Zita napja van.

Belföldi hírek

A kormánnyal kötött megállapodás Érd fejlődésének biztos alapot ad

2015. July 05. 19:44
A kormánnyal kötött megállapodás Érd fejlődésének biztos alapot ad

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke és T. Mészáros András érdi polgármester együttműködési megállapodást írt alá a Modern Városok program keretében. A megállapodás részleteiről közös sajtótájékoztatót tartottak Érden.

Az öt évre szóló, összesen 40 milliárd forintos fejlesztési programból Orbán Viktor kiemelte a  200 hektáros ipari park kialakítását, a rendőrkapitányság-, iskola-, óvoda- és sportcentrumépítést, bíróság és ügyészség Érdre helyezését,  kerékpárútrendszer építését, továbbá szakképzési centrum létrehozását is. Kiderült: a kormány által megvásárolandó ipari parkot 99 évre ingyenes használatra adja az állam a városnak. A városban létrehozzák a szakképzési centrumot, és itt működik majd az oktatásirányítási rendszer központja, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ. Továbbá átadnak egy állami tulajdonban levő volt katonai bázist, ami szabadidőpark lesz.

 

 

Öt év alatt 40 milliárd forintot kap fejlesztésre Érd

 



T. Mészáros András polgármester hozzátette: a megállapodás révén fejlesztik a helyi gazdaságot, a város oktatási, egészségügyi és szociális intézményeit, valamint bővítik a város közműhálózatát. Orbán Viktor azt is elmondta, hogy azért ebben az évben indították el a Modern városok programját, mert 2010 és 2014 között leginkább a válságkezelés volt Magyarország feladata. : 2015 és 2020 között azonban már nem a válságkezelés lesz a feladat, hanem egy fejlődési program végrehajtása Magyarországon. A kormányfő kérdésre azt mondta, azért is tervezték a 2016-os költségvetést jelentős tartalékkal, hogy a Modern városok program részeként kötött megállapodásoknak meglegyen a pénzügyi tere.


MTI/MCOnet

Fotó: Botár Gergely

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu