Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.19. - Friday, Emma napja van.

Belföldi hírek

Kovács Zoltán: Nem lép érvénybe tűzparancs a déli határzáron

2015. June 22. 11:00
 Kovács Zoltán: Nem lép érvénybe tűzparancs a déli határzáron

Kovács Zoltán kormányszóvivő a Magyar Hírlapnak azt mondta:Nem lép érvénybe tűzparancs a déli határzáron, ez alaptalan és rosszindulatú spekuláció!

A szigorítás minden hatályos uniós és hazai jogszabálynak megfelelően valósul majd meg - jelentette ki a lapnak a déli határvédelemről. Mint mondta, ezért törvénymódosításra sincs szükség, sokkal inkább a betartás eszközeit kell tisztázni. A lényeg, hogy a humanitárius és egyéb szempontok mellett először az illegális határátlépéseknek lehessen gátat szabni.

Kovács Zoltán a lapnak ugyanakkor elismerte, hogy a határzár nem szünteti meg a problémát, véleménye szerint a helyzet kezelésére közös fellépés szükséges. Ennek részleteiről a július elejei szerb–magyar kormányzati csúcson tárgyalnak majd.

 

 Lázár János kancelláriaminiszter, déli határzár

 

Lázár János: Nem szívesen építjük fel ezt a kerítést a magyar–szerb határra




„Nem szórakozásból és jókedvünkből hoztuk ezt a döntést meg, és nem szívesen építjük fel ezt a kerítést a magyar–szerb határra. A kormány úgy látja, hogy ez a kérdés fogja a következő években meghatározni a déli határszakasz biztonságát, és ezért szükség van ennek a határzárnak az ideiglenes felépítésére” – hangsúlyozta pár nappal korábban Lázár János kancelláriaminiszter.

A szerb határzárhoz tervezett 175 kilométer hosszú, négy méter magas kerítésről az országos rendőrfőkapitány-helyettes nem nyilatkozott, de azt mondta: a megnövekedett illegális határátlépők miatt több a rendőrök munkája. A tapasztalatok szerint hétvégén több migráns próbálja átlépni illegálisan a határt, mint hétköznap. Csak szombaton 661 bevándorlót tartóztattak fel.

 

MTI/MCOnet/Fidesz

 

Fotó: Árvai Károly

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu