Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.20. - Saturday, Konrád, Tivadar napja van.

Belföldi hírek

Orbán Viktor is részt vett a visegrádi négyek miniszterelnöki szintű tanácskozásán

2015. June 21. 20:15
Orbán Viktor is részt vett a visegrádi négyek miniszterelnöki szintű tanácskozásán

Ma az európai országok közül Magyarországra nehezedik a legnagyobb migrációs nyomás - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő Pozsonyban a visegrádi négyek miniszterelnöki szintű tanácskozását követő sajtótájékoztatón.

A visegrádi négyek - Szlovákia, Magyarország, Csegország és Lengyelország - Pozsonyban tartott kormányfői szintű találkozóján, amelyen Lengyelországot Tomasz Siemoniak miniszterelnök-helyettes, védelmi miniszter képviselte, a résztvevők közös, elutasító álláspontot fogalmaztak meg az Európai Unió által szorgalmazott menekültkvótákkal szemben. "Úgy hisszük, hogy amit az Európai Bizottság javasol, az ellentétben van az önkéntességnek az Európai Tanács által képviselt elvével" - szögezte le Robert Fico szlovák kormányfő.

 

Orbán Viktor miniszterelnök a visegrádi négyek miniszterelnöki szintű tanácskozásán

 

Orbán Viktor is részt vett a visegrádi négyek miniszterelnöki szintű tanácskozásán




Az idei év első öt hónapjában több mint 50 ezer bevándorló érkezett, több, mint Olaszországba vagy Görögországba. Orbán Viktor kijelentette: Az illegális bevándorlás bűncselekmény, és Magyarország nem engedi, hogy határain bűncselekményeket kövessenek el, ezért a határait és ezzel Európa külső határait is meg fogja védeni.

A pozsonyi tanácskozáson az illegális bevándorlás mellett az energiabiztonság és az energiaunió kérdései, Görögország jövője, valamint a végéhez közeledő szlovák és a júliusban kezdődő cseh V4-es elnökség eredményei, illetve célkitűzései is terítékre kerültek.

 

MTI/MCOnet
 
Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu