Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.20. - Saturday, Konrád, Tivadar napja van.

Belföldi hírek

Csábító a 100 millió forintos Gyere haza fiatal program a külföldön dolgozók számára

2015. June 15. 11:17
Csábító a 100 millió forintos Gyere haza fiatal program a külföldön dolgozók számára

Czomba Sándor munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár a Gyere haza fiatal programról szólva elmondta: már ezren regisztráltak és tervezik komolyan, hogy visszatérnek Magyarországra.


Czomba Sándor közlése szerint mintegy 350 ezer magyar él, dolgozik tartósan külföldön, 70 százalékuk nőtlen, illetve hajadon, az átlagéletkoruk Londonban például 33 év. A nem reprezentatív felmérések szerint csupán mintegy 10 százalékuk tervezi hosszabb távon külföldön az életét, és a kiutazók fele egy év múlva visszatér, mert nem találtja meg a számítását, tehát érdemes megpróbálni hazacsábítani a kint élőket, van esély - fogalmazott az államtitkár. A külföldön élő magyar fiatalok hazatérését segítő 100 millió forintos program keretében fedezik a repülőjegyet és egy évig havi százezer forintos támogatást adnak a lakhatáshoz, az albérlet és a rezsi költségéhez.

 

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter köszöntötte a program keretében hazatért első fiatalok egyikét




A programban eddig 51 olyan vállalattal kötöttek együttműködési megállapodást, amely vállalta, hogy munkahelyet biztosít a hazatérők számára.  A "Gyere haza fiatal" program segítségével az elsők között hazatért Sie Gábor több mint 2 londoni év után döntött úgy, hogy a támogatást elfogadva itthon alapozza meg jövőjét. . Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter június 12-én, új munkahelyén, a székesfehérvári Macher Gépészeti és Elektronikai Kft. telephelyén köszöntötte a program keretében hazatért első fiatalok egyikét. Varga Mihály annak a meggyőződésének is hangot adott, hogy a gazdaság két éve tartó folyamatos és kiegyensúlyozott fejlődése egyre több embernek – így a külföldről hazatérők számára is – hosszú távon nyújt biztonságos megélhetést és tartalmas jövőképet.


MTI/NGM/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu