Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.18. - Thursday, Andrea napja van.

Kormányhivatalok

Több ütemben 16 kormányablak nyílik Pest megyében - interjú dr.Tarnai Richárd kormánymegbízottal

2015. March 02. 15:19
Több ütemben 16 kormányablak nyílik Pest megyében - interjú dr.Tarnai Richárd kormánymegbízottal

Dr. Tarnai Richárdot, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottját ezúttal a legújabb generációs Kormányablakokról kérdeztük, hiszen a kormány tervei szerint még több ilyen ügyfélszolgálat is nyílhat a megyében és országszerte.
 

Kormányablak, Kormányhivatalok- Átadták Pest megye hetedik kormányablakát Gyálon. Mit jelent ez a környéken élők számára?
- Az ügyfélbarát közigazgatás megteremtése és megszilárdítása a kormányzat fontos célkitűzése. Kiemelt cél, hogy az állampolgárok a lakóhelyükhöz minél közelebb, egyablakos rendszerben intézhessék a hivatalos ügyeiket, egyszerűen, gyorsan és hatékonyan. A Gyáli Kormányablak megnyitása e törekvés újabb állomása. Mostantól a kormányablakban a gyáliak 265 féle ügytípust intézhetnek korszerű körülmények között, a hét minden munkanapján, gyorsan és kényelmesen. Emellett a jövőben az elintézhető ügytípusok száma is nagyságrendekkel bővülni fog, akár kétezernél is több ügykörben fordulhatnak majd az állampolgárok a kormányablakokban dolgozókhoz.

Dr. Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízott


- A kormány tervei szerint az év végére 280-ra emelnék az országban a Kormányablakok számát. A bővítés mennyiben érinti a továbbiakban Pest megyét?
- Pest megyében jelenleg hét helyen működik integrált ügyfélszolgálat, Cegléden és Érden első generációs kormányablak, míg Vácott, Százhalombattán, Budaörsön, Vecsésen és Gyálon második generációs kormányablak áll az ügyfelek rendelkezésére. A tervek szerint ezen felül összesen 16 kormányablak nyílik több ütemben a megyében. Az idei évben várhatóan Ráckevén, Pilisvörösváron, Tahitótfalun, Nagykátán, Nagykőrösön és Monoron lesz kormányablak.

- "A családpolitika jelene és jövője” címmel rendezett konferenciát január végén a Pest Megyei Kormányhivatal. Mi volt a rendezvény célja?
- A Pest Megyei Kormányhivatal vezetősége fontosnak tartja a kormányzat új családpolitikai csomagját, a családok megerősítését szolgáló célkitűzéseket.  A kormányhivatalok közül elsőként a Pest megyei nyerte el a „Családbarát munkahely” megtisztelő címet, amelynek kiérdemléséért és megtartásáért a hivatal továbbra is igyekszik mindent megtenni. Ötgyermekes édesapaként személyesen is elkötelezett vagyok a család értékét hangsúlyozó közgondolkodás formálásáért. A téma fontosságára való tekintettel szervezett a Pest Megyei Kormányhivatal családpolitikai konferenciát, annak érdekében, hogy a munkatársak első kézből értesülhessenek a Kormány intézkedéseiről, az őket érintő kedvezményekről és lehetőségekről.

 

MCOnet-KT

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu