Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.28. - Thursday, Hajnalka napja van.

Pályázat

Több család számára elérhető az Otthon Melege Program

2015. February 26. 14:14
Több család számára elérhető az Otthon Melege Program

Szabály módosítást hajtottak végre az Otthon Melege Program háztartási nagygép-csere pályázatának vonatkozásában, hogy többen igénybe tudják venni a lehetőséget.

A pályázat szabálymódosítására azért volt szükség, mert sok a pályázók által kiválasztott berendezések nem szerezhetőek be Magyarországon, emiatt a vissza nem térítendő támogatások felhasználásában akadályoztatva voltak. A szakminisztérium úgy határozott, hogy a berendezési tárgyak beszerzéséhez a támogatói okiratok módosításával biztosít elegendő időt a kedvezményezettek számára. 2015. január végéig több mint 15 ezer pályázó kapta meg az Otthon Melege Támogatói okiratát.

Energia megtakarítás a célja a pályázatnak
Nagyobb lehetősége van a pályázóknak a szabálymódosítást követően

A szabálymódosítás lehetővé teszi, a korábban a támogatói okiratban megjelölt energetikai mutatókkal rendelkező háztartási eszközök beszerzését. A beszerzendő nagygép adatait a nagykereskedőnek kell a rendszerben rögzíteni. Ami továbbra is követelmény, hogy a háztartási berendezés beszerzésével a kedvezményezett minimum 10 százalékos energia vagy minimum 20kg/év szén-dioxid megtakarítását érjen el. Ezen adatokat a kereskedő köteles ellenőrizni. Az új támogatói okiratokat hamarosan kézbesíteni fogják, melynek kézhezvételétől számítva 30 nap áll a kedvezményezettek rendelkezésre, hogy megrendeljék az új háztartási gépüket.

 

-BT-

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu