Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.19. - Friday, Emma napja van.

Jog

Nem csökkentik a családi támogatásokat

2014. November 05. 19:29
Nem csökkentik a családi támogatásokat

Novák Katalin államtitkár a Kossuth rádió műsorában arról számolt be, hogy a jövő ében sem tervezik, hogy csökkentsék a családtámogatást.

A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár arról számolt be a Kossuth rádió egyik műsorában, hogy a kormány a tervek szerint a munkalapú társadalom megteremtése felé menne. Éppen ezért mindenkinek munkahelyet kell teremteni. Nem segély, hanem munka kell. A családtámogatásról is szó esett, mellyel kapcsolatban elárulta, hogy nincs olyan családtámogatási forma, mely a jövő évtől megszűnne. Inkább a jövőben növelni szeretnék a családok juttatását. Novák Katalin hozzátette, hogy a gyed például nem csökkeni, hanem emelkedni fog. Ezen felül azt is elárulta, hogy a családi pótlék rendszerének átalakításán jelenleg még csak gondolkodik a kormány.

 

 

Nem csökkentik a családtámogatásokat

 

 

 

Új dologként jelenik meg hazánkban, hogy 2015-től már 3 éves kortól kötelező lesz az óvoda, ezért úgy tervezik, hogy a családi pótlékot is ehhez kötik majd. Az államtitkár úgy fogalmazott, hogy jövő átalakul a szociálpolitikai támogatás. Ezentúl családi otthonteremtés lesz a neve. A nevén kívül módosul majd, hogy kiterjed a lakások vásárlására, amit már az egygyermekesek is igénybe tudnak venni.

 

 

Képforrás:hotdog.hu

 

N.O.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu