Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.20. - Saturday, Konrád, Tivadar napja van.

Parlamenti hírek

Orbán Viktor miniszterelnököt újraválasztotta a Parlament

2014. May 10. 21:00
Orbán Viktor miniszterelnököt újraválasztotta a Parlament

Letette az esküt Orbán Viktor, akit 2014.05.10-én, szombaton újraválasztottak miniszterelnökké. Ezt követően beszédet tartott a Parlamentben. A miniszterelnök megválasztásához az országgyűlési képviselők több mint a felének szavazata volt szükséges. A kormányfő megválasztásával hivatalba lépett.

Orbán Viktor miniszterelnöki eskütétele

 


A kormányfő, a Fidesz elnöke köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett az árpilis 6-ai országgyűlési választáson, függetlenül attól, melyik politikai erőre szavazott. Orbán Viktor a választási győzelmük arányát meggyőzőnek nevezte, mint fogalmazott, a voksoláson az "európai közép", az egységre törekvő erők elsöprő többséget kaptak. A kabinet politikája a nemzeti együttműködés, az egység és az európai közép megerősítésére irányul majd - vázolta fel.

 Újraválasztották miniszterelnöknek Orbán Viktort




Harmadik kormányzásának négy évét előrevetítve Orbán Viktor úgy fogalmazott: Magyarország középre tart, "Európa közepén egy új Közép-Európát építünk", amely felzárkózhat a kontinens nyugati feléhez. A miniszterelnök bejelentette, folytatni fogják a nemzeti konzultáció politikáját, majd ismertette társadalom- és külpolitikájuk alapjait.A gazdaságpolitikáról szólva közölte, folytatódik a keleti nyitás politikája, és az ország növelni kívánja gazdasági súlyát a Kárpát-medencében.
 


Kép és videó: fidesz.hu

MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu