Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.16. - Tuesday, Csongor napja van.

Parlamenti hírek

Kósa Lajos a 2014-es választások tétjéről

2014. March 15. 22:57
Kósa Lajos a 2014-es választások tétjéről

A Fidesz ügyvezető alelnöke, Debrecen jelenlegi polgármestere az idei országgyűlési választások egyik legfontosabb tétjéről beszélt: folytatódhat-e a rezsicsökkentés?

Kósa Lajos hangsúlyozta: a rezsicsökkentés nemcsak az árak csökkentéséről szól, hanem arról is, "hogyan vegyük ki a rezsiből a profitorientáltságot". A Fidesz ugyanis nonprofittá akarja tenni a szolgáltató cégeket. Hozzátette: a rezsiköltségeknél felül kell vizsgálni a fogyasztókkal megfizettetett hálózatbővítési díjat, valamint a rendelkezésre állási díját is.

 

rezsicsökkentés, Fidesz, választás 2014

 

A 2014-es választások egyik tétje a rezsicsökkentés

 



Mint ismeretes, a tavalyi 20%-os rezsicsökkenést követően idén a gáz ára áprilistól 6,5%-kal, az áramé szeptembertől 5,7%-kal, a távhő ára pedig októbertől 3,3%-kal csökken – erről döntött Rogán Antal és Németh Szilárd javaslatára az Országgyűlés február 6-án. A törvény indoklása kimondja: "a polgári Kormány célkitűzéseivel összhangban a törvényjavaslat biztosítani kívánja a rezsicsökkentések harmadik hullámának megvalósítását, valamint a fogyasztói jogok és lehetőségek további kiszélesítését."

 

MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu