Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.19. - Friday, Emma napja van.

Pályázat

Dupla keretösszeg kereskedelemfejlesztésre

2014. February 04. 14:46
Dupla keretösszeg kereskedelemfejlesztésre
Hatalmas volt az igény a Nemzetgazdasági Minisztérium kis- és középvállalkozásokat segítő pályázata iránt, ezért megnövelték a keretösszeget.
A Nemzetgazdasági Minisztérium még 2013. októberében írt ki pályázatot a magyaroszági kis- és középvállalkozások értékesítési és beruházási lehetőségeinek bővítését célzó kereskedelemfejlesztésekre. A meghatározott keretösszeg 300 millió forint volt. A pályázat nagyon nagy sikert aratott a vállalkozások körében, hiszen összesen 174 igény érkezett, összesen 2,5 milliárd forint értékben. A Nemzetgazdasági Minisztérium emiatt úgy határozott, hogy a keretösszeget 600 millió forintra emelik. Így összesen 33 pályázó részesülhet támogatásban. A pályázat célja, hogy javítsa a magyar termékek és szolgáltatások versenyképességét és bővítse a kis- és középvállalkozások értékesítési, beruházási és befektetési lehetőségeit.


Duplájára emelték a pályázat keretösszegét

A nyertes pályázók bővíteni tudják az exporttal kapcsolatos együttműködéseiket és új piacokra tudnak kijutni. A kezdő vállalkozóknak pedig a támogatás segít elindulni a külföldi piacon. A megemelt keretösszeg segítségével több tucat vállalkozás számára nyílnak meg a lehetőségek a versenyképességük növelésére. A pályázók eszközbeszerzésre, áruszállító gépjármű beszerzésére, személyi állomány fejlesztésére, ingatlan beruházásra, valamint kutatás-fejlesztési tevékenységre együttesen és külön-külön is nyújthatnak be pályázatot. A pályázóknak több mindent is vállalniuk kell a pályázati összeg felhasználhatóságához. A beruházás befejezése után 3 évig vállalniuk kell a pályázat keretében felvett munkaerő alkalmazását. Ezen kívül vállalniuk kell, hogy a projekt befejezését követő második év végére az exportból származó árbevételük 5%-al növekszik a beruházás előtti évhez képest.

 

-BT-

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu