Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.19. - Friday, Emma napja van.

Belföldi hírek

A miniszterelnök beszédével kezdődött meg a parlament aktuális ülésszaka

2013. February 12. 09:27
A miniszterelnök beszédével kezdődött meg a parlament aktuális ülésszaka
Orbán Viktor hétfői napirend előtti felszólalásában az Országgyűlésnek beszámolt az uniós csúcson történt egyeztetésekről és elért eredményekről. A miniszterelnök a legfőbb jövőbeli feladatként a célzott gazdaságfejlesztést, és ezáltal a munkahelyteremtést jelölte meg.

A kormányfő úgy fogalmazott, hazánk legnagyobb sikere, hogy az elkövetkező hét évre a lehető legkedvezőbb pozícióba került az unió politikai és gazdasági sakktábláján.



Orbán Viktor napirend előtti felszólalása a Parlamentben


Magyarország 2004-es uniós csatlakozása óta még nem értünk el ilyen sikert – fűzte hozzá, kiemelve, hazánk az európai költségvetési tárgyalásokon „lényegében mindent elért, amit el lehetett érni”. Magyarország a tekintélyes második helyet érte el Európában az egy főre jutó uniós pénzek tekintetében – jelentette ki. Orbán Viktor rámutatott, míg az előző hét esztendőben minden magyar emberre 660 ezer forint uniós forrás jutott, addig ez az összeg a következő hét évben fejenként 712 ezer forint lesz. Még soha ennyi uniós támogatás nem jutott Magyarországon egy főre – jegyezte meg.

Orbán Viktor

Orbán Viktor hétfői napirend előtti felszólalásában az Országgyűlésnek beszámolt az uniós csúcson történt egyeztetésekről

 


Szólt arról is, hogy a hazánknak 2014 és 2020 között járó 2080 milliárd forintos pozitívum a bruttó nemzeti jövedelem 3,6 százalékának felel meg. Emellett megmarad az áfaelszámolás lehetősége, és sikerült megvédeni az uniós fejlesztések 85 százalékos támogatási részarányát is – sorolta, hozzátéve, ez évi 210 milliárd forint megtakarítást jelent a magyar büdzsének.


MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu