Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.19. - Friday, Emma napja van.

Belföldi hírek

A külföldi befektetők magyarországi letelepedését is megkönnyítheti a parlamenti döntés

2012. December 03. 09:20
A külföldi befektetők magyarországi letelepedését is megkönnyítheti a parlamenti döntés
A Parlamentben hétfőn a határozathozatalok során elsők között szavazhatnak a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 2013-as költségvetéséről, valamint a jövő évi költségvetést megalapozó, egyszer már elfogadott, de a köztársasági elnök által megfontolásra visszaküldött törvénymódosításokról.

Az Országgyűlés dönt továbbá a jövő évi költségvetéshez benyújtott módosító javaslatokról, így a képviselők akár már a következő ülésen, várhatóan december 11-én elfogadhatják a 2013-as büdzsét. Az előzetesen közöltekkel ellentétben hétfőn még minden bizonnyal nem fogadják el, de átírhatják az idén ősszel elfogadott trafiktörvényről szóló javaslatot, a kormányoldal ugyanis több módosítást is benyújtott a dohányboltoknak sorsjegyárusítást és fogadásszervezést is engedélyező előterjesztéshez.


Az Országgyűlés

A Parlamentben a jövő évi költségvetés is téma lesz


A fentieken túl szavazhatnak az idei költségvetés módosításáról is, változtatva a Kossuth tér átépítésének forrásain, továbbá emléknapot jelölhetnek ki a Felvidékről kitelepítettekre való emlékezésre, illetve megkönnyíthetik a nagy értékben magyar állampapírt vásárló külföldi befektetők magyarországi letelepedését. Az új polgári törvénykönyv (Ptk.) részletes vitájával zárulhat a hétfői ülésnap.


MTI/MCOnet


Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu