Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.20. - Saturday, Konrád, Tivadar napja van.

Befektetés - hitel

Népszerű befektetési forma az állampapír a lakosság körében

2012. September 12. 13:12
Népszerű befektetési forma az állampapír a lakosság körében
2012 elejétől közel 300 milliárd forint értékben vásároltak a lakossági állampapírokból, mely ezt bizonyítja, hogy az állampapír az egyik legkedveltebb befektetési forma hazánkban.
2012 augusztusában 53,2 milliárd forintért, az év első nyolc hónapjában pedig összesen 298,4 milliárd forintért vásároltak a kifejezetten lakosságnak szánt állampapírokból - idézi az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK) adatait az MTI. Augusztus végéig a lakossági állampapírok teljes állománya 771,1 milliárd forint. Az idei közel 300 milliárd forintos vásárlásokból 214,2 milliárd forintot kamatozó kincstárjegyek, 36,6 milliárd forintot a kincstári takarékjegyek, 39,9 milliárd forintot pedig a prémium magyar államkötvények tették ki. Emellett 7,7 milliárd forint értékben vásároltak az új féléves kincstárjegyből.

Az állampapír az egyik legkedveltebb befektetési forma.

Év eleje óta több százmilliárd forintért vásároltak lakossági állampapírokat

Az állampapírok népszerűségét a kimagaslóan kedvező hozamokkal magyarázzák a szakemberek, így ez kiszorít egyes befektetési formákat a piacról. Orbán Viktor a napokban tartott egyik beszédében hangsúlyozta: a kormány egyik célja, hogy a lakossági állampapírok piaci értéke elérje az ezermilliárd forintot.

Forrás: MTI

-W-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu