Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.19. - Friday, Emma napja van.

Befektetés - hitel

Indiai befektető élesztheti újra a salgótarjáni öblösüveggyárat

2012. March 21. 18:24
Indiai befektető élesztheti újra a salgótarjáni öblösüveggyárat
Újraindulhat a gyártás a salgótarjáni öblösüveggyárban, miután a Tarján Glass Kft. megállapodást kötött az indiai Shamvik Glasstech-kel. A két cég működtetésében lévő gyárban a tervek szerint boros- és pálinkásüvegek készítésével foglalkoznának.
Várhatóan egy éven belül újraindulhat a termelés a salgótarjáni öblösüveggyárban - ezt tartalmazza az a szándéknyilatkozat, melyet a Tarján Glass Kft., az indiai Shamvik Glasstech és Nógrád megye székhelyének önkormányzati képviselői írtak alá március 20-án. A nyilatkozat egyben rögzíti, hogy a felek legfeljebb 60 napon belül kidolgozzák a projekt részleteit is. Czékmán József, a Tarján Glass Kft. ügyvezetője az MTI-nek elmondta, hogy a két cég külön feladatokat lát el a gyár újraindításával kapcsolatban: a Tarján Glass a telephelyet, míg az indiai partner a gépeket biztosítja, a pénzügyi befektető keresése pedig még folyamatban van. A 60 napos határidő alatt a vállalatok meghatározzák a szükséges gépállományt, valamint hogy azokkal milyen termékeket állítsanak elő és mekkora kapacitással. Várhatóan pálinkás és borosüvegek elkészítését fogják végezni a három éve bezárt URSA Salgótarjáni Üveggyapot Zrt. telephelyén, melyet a hazai és európai piacokon terítenek szét.

116 évnyi működés után számolták fel a salgótarjáni öblösüveggyárat, mely most indiai befektetőnek köszönhetően éledhet újra.

Egy éven belül ismét gyártás folyhat a salgótarjáni öblösüveggyárban (Fotó: fidesz.hu)

A termelés több fázisban indul majd újra, elsőként a kézi üveggyártás veszi kezdetét 50 fő részvételével nyár végén. A salgótarjáni öblösüveggyárat 116 évnyi működés után 2009 őszén számolták fel, és bár a gyárat azóta egy vég megvásárolta, munka azóta sem folyik benne. Székyné Sztrémi Melinda polgármester szerint az önkormányzatnak kötelessége segíteni a nagy múltú üzem megmentését, hiszen több száz ember él a városban, aki erre tette fel az életét.

-W-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu