Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.19. - Friday, Emma napja van.

Pályázat

Még lehet pályázni a munkahelyteremtő beruházások támogatására

2012. February 29. 07:12
Még lehet pályázni a munkahelyteremtő beruházások támogatására
Március végéig lehet pályázni a Nemzetgazdasági Minisztérium mikro-, kis és középvállalkozások számára meghirdetett munkahelyteremtő beruházások támogatására.
A pályázatra jelentkező cégeknek a pályázat benyújtása előtti munkavállalói létszámra és a pályázat segítségével létrejött új létszára együttesen két évig tartó foglalkoztatási kötelezettséget kell vállalni. Az így induló pályázatokra a Nemzeti Foglalkoztatási Alapból 10 milliárd forintos keretösszeg áll rendelkezésekre. Ez az összeg várhatóan közel 800 mikro-, kis és középvállalkozás támogatására elegendő és a pályázatokkal több mint 5 ezer új munkahely létesíthető.

A pályázattal a kis és középvállalkozások versenyképességét és a gazdaságban betöltött szerepét kívánják erősíteni valamint az új munkahelyek teremtésével a munkanélküliek számát csökkenteni. Nem utolsó szempont, hogy az új munkahelyek megteremtésével a vállalkozások még jobban megerősítik gazdasági helyzetüket és nagyobb termeléssel megerősödve állnak a piaci kihívások előtt.

Még igényelhető a munkahelyteremtő támogatás
A pályázat célja az új munkahelyek megteremtésének támogatása


A pályázaton Magyarországi székhellyel vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon telephellyel, fiókteleppel rendelkező kis és középvállalkozások vehetnek részt.

A pályázók csak olyan beruházásra kérhetnek támogatást, amely legkésőbb 2012. november 30-ig befejeződik és ezen határidőig a támogatás kifizetésére vonatkozó elszámolást is benyújtja. Fontos, hogy a beruházást érintő székhelyen vagy telephelyen minimum két teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló számára létesüljön új munkahely. A vissza nem térítendő támogatás mértéke 1,4 millió forint lehet új munkahelyenként, melyekhez kiegészítő támogatásokra is lehet pályázni. A kiegészítő pályázatokkal együtt összesen 2,5 millió forint igényelhető munkahelyenként. A pályázatok benyújtásának határideje 2012. március 30.

 

-BT-

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu