Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.19. - Friday, Emma napja van.

Befektetés - hitel

Több milliárd forintot fektet be egy amerikai cég a magyar alapítású Prezibe

2011. December 22. 06:36
Több milliárd forintot fektet be egy amerikai cég a magyar alapítású Prezibe
14 millió dollárral, vagyis több mint 3 milliárd forinttal száll be a magyar alapítású Prezibe az Accel Partners. Az amerikai cég már olyan neves vállalatok támogatásában is részt vesz, mint a Facebook, a Dropbox, vagy a Rovio, mely a népszerű Angry Birds játék fejlesztője.
A Prezi és az Accel Partners közötti, 3 milliárd 250 millió forintról szóló finanszírozási forduló sikerességéről egy hete számolt be a magyar alapítású vállalat. A Prezi.com ingyenes prezentációs eszközére 7 milliónál is több felhasználó regisztrált a cég három éves történelme alatt, a Prezi Viewer iPad-alkalmazása pedig az iTunes App Store 10 legjobb ingyenes, hatékony munkavégzést lehetővé tevő alkalmazása között foglal helyet. Emellett a kínálat részét képezi egy, az online felület működésén alapuló offline változat, továbbá a prezentációk valós időben történő, közös szerkesztését és bemutatását megvalósító alkalmazás is.

bef2.jpg

14 millió dollár támogatást kap amerikai befektetőtől a Prezi

A Prezi nem az első magyar vállalat, mely amerikai tőkefinanszírozáshoz jutott, de az Accel Partners támogatottjai között igen. Az Accel a szilícium-völgy egyik legjelentősebb befektető cége, mely többek között a Facebook, a Dropbox, az Angry Birds játékot készítő Rovio, a Kayak és a Spotify támogatásában vesz részt, de a szervezet fennállása óta már több mint 300 vállalat felépítésében nyújtott segítséget.

-W-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu