Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.28. - Thursday, Hajnalka napja van.

Befektetés - hitel

Kamatmentes hitellel támogatná az orvosokat a kormány

2011. November 03. 02:19
Kamatmentes hitellel támogatná az orvosokat a kormány
A praxisvásárláshoz nyújtana segítséget a kormány azáltal, hogy kamatmentes hitellehetőséget ajánl fel az orvosoknak. Az új törekvéseket Szócska Miklós egészségügyi államtitkár és Giró-Szász András kormányszóvivő ismertette egy szerdai sajtótájékoztatón.
A kamatmentes hitel kezelésére a tervek szerint praxiskezelő központ jönne létre, melyre a kormány kétmilliárd forintot fordítana. Ehhez azonban az kell, hogy a parlament megszavazza a szükséges egészségügyi törvénymódosításokat, valamint el kell fogadtatni az erre irányuló rendeleteket is. A praxiskezelő központ hosszú lejáratú, kamatmentes hitellel járulna hozzá a háziorvosi praxisok forgalmához, de a fiatal orvosok is várhatóan könnyebben juthatnak ezáltal praxishoz, továbbá felfrissülne az elöregedő háziorvosi kar is. A központ beindításához szükséges összeget az Egészségbiztosítási Alap többletéből biztosítják, mely jelenleg csaknem 46 milliárd forinttal rendelkezik - mondta el mindezt Szócska Miklós egészségügyi államtitkár.

hitel2.jpg

Szócska Miklós egészségügyi államtitkár

Giró-Szász András kormányszóvivő kitért rá, hogy a korábbi években 100 milliárd forinttal kevesebb jutott az egészségügy számára, melynek hatásai a növekvő várólistákban és a pályaelhagyó orvosok és nővérek számának emelkedésében mutatkoznak meg. A szóvivő hozzátette, hogy a jelenlegi nehéz gazdasági és társadalmi helyzetben a kormány továbbra is mindent megtesz azért, hogy a hazai egészségügy a modern kor kihívásainak megfelelő állapotba kerüljön.

-W-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu