Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.19. - Friday, Emma napja van.

Befektetés - hitel

Együttműködés a devizahitelesek megsegítéséért

2011. October 27. 06:29
Együttműködés a devizahitelesek megsegítéséért
A devizahitelesek problémáinak megoldására alapított közös munkacsoportot a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Hiteltársulás civil kezdeményezés.
Matolcsy György és Doubravszky György a hétfői találkozó alkalmával egyetértett abban, hogy a devizahitelesek számára nincs igazán elfogadható megoldás, ezért az eddigi intézkedéssorozat eredményeinek áttekintése után új lehetőségeket is felvetettek. A Hiteltársulás szerint a magyar bankok nem nyújtanak kedvező forinthitelt, ezért javaslatuk szerint az államnak saját bankot kellene alapítani, melyet aztán a tőzsdére lehetne vinni.

hit2.jpg

Matolcsi György nemzetgazdasági miniszter (Fotó: fidesz.hu)

Doubravszky György az MTI-nek elmondta, hogy a Hiteltársulás 14 ezer tagja 171 milliárd forintnyi hitelösszeggel rendelkezik, s hiába nyílt lehetőség a fix árfolyamon történő végtörlesztésre, ha a fedezésére nincs megfelelő forinthitel-ajánlat. A társulás ezen az állapoton szeretne változtatni, Orbán Viktor miniszterelnök pedig a nemzetgazdasági minisztert, Matolcsy Györgyöt kérte fel arra, hogy az ügyben tárgyalásokat folytasson a szervezőkkel.

-W-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu