Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.18. - Thursday, Andrea napja van.

Befektetés - hitel

Megnövelte nyereségi mutatóját az INA cégcsoport

2011. August 01. 01:19
Megnövelte nyereségi mutatóját az INA cégcsoport
Az INA-csoport 1,9 milliárd kuna nettó nyereséget könyvelhet el az év első felében, szemben a tavalyi év első 108 millió kunás veszteségével - írta közleményében a részben a magyar Mol tulajdonban lévő horvát olajcég, július 30-án.

Az INA-csoport 1,9 milliárd kuna nettó nyereséget könyvelhet el az év első felében

Az adózás előtti nyeresége több mint a kétszeresére emelkedett

A cégcsoport 2011 első hat hónapjában több mint 4 milliárd kunás kamat- és adófizetés, valamint értékcsökkenés előtti eredményt (EBITDA) ért el, 87 százalékkal magasabb összeget a 2010 első félévének adataihoz képest. Az adózás előtti nyeresége több mint a kétszeresére emelkedett, így pedig meghaladta a 2,5 milliárd kunát. A jelentősen feljavított eredményt a cég a legfontosabb üzletágakban végrehajtott stratégiai beruházásokkal és a javuló külső üzleti környezettel indokolta.

87 százalékkal magasabb összeget ért el a 2010 első félévének adataihoz képest

87 százalékkal magasabb összeget ért el a 2010 első félévének adataihoz képest

A közlemény idézi Áldott Zoltánt, a társaság igazgatóságának elnökét, aki azt mondta: „az előző üzleti év stabilizációja után a hatékonyság javítására és új befektetési területekre koncentrál az INA. Kulcsfontosságúak a szíriai és az észak-adriai, valamint a horvátországi szárazföldi területeken folyó kutatási-termelési projektek, az olajfinomítók modernizációja, 2011 végéig pedig mintegy 50 töltőállomás felújítását is elvégzik".

B.N.
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu