Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.29. - Friday, Gedeon napja van.

Pályázat

Gyermekes családok közösségépítő üdülésének támogatása

2011. July 12. 08:39
Gyermekes családok közösségépítő üdülésének támogatása
A Nemzeti Erőforrás Minisztérium megbízásából a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet, nyílt pályázatot hirdet a Gyermekes családok közösségépítő üdülésének támogatására.

Gyermekes családok üdülésének pályázata.


A pályázat célja:

A gyermekeket nevelő családok Magyarország területén történő pihenése, az üdülés helyszínén a családi értékek pozitív megjelenítése és népszerűsítése, önkéntes tevékenységgel.
Kiemelten támogatja a pályázat a három- és több gyermeket nevelő családokat, a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülőket, az egyszülős családokat, valamint a fogyatékos vagy tartósan beteg gyermekeket nevelők közös üdülését.

 

 

A pályázat kizárólag a Gyermekes Családok Közös Üdülésének megrendezésével kapcsolatos ténylegesen felmerülő, pénzügyileg teljesített kiadások biztosításához nyújt támogatást.Elszámolhatók az üdüléshez és az üdülés ideje alatt megvalósuló rendezvények, programok lebonyolításához kapcsolódó dologi kiadások (beleértve többek között pl. szállás, szállítás,élelmiszer, étkezés, rendezvények szervezési költségei, stb.) valamint a kis értékű tárgyi eszközök (sporteszközök, játékok, sátrak, stb.)


A rendelkezésre álló keretösszeg:

A pályázatok támogatására rendelkezésre álló maximum keretösszeg 23 750 000 Ft, azaz
huszonhárommillió-hétszázötvenezer forint.

 

A pályázaton igényelhető támogatás összege és formája:

A pályázaton legfeljebb 500 000 Ft vissza nem térítendő támogatás igényelhető.
Egy pályázat esetében minimum 10 fő részvételével megvalósuló és legalább 5 család közös nyaralását támogató programmal pályázhatnak. (A pályázóknak a nyaralásban résztvevők adatait tartalmazó jelenléti íveket és fotódokumentációt kell készíteniük, amelyeket majd a szakmai beszámolóhoz kell csatolniuk.)


Előnyben részesül az a pályázat, amely:

A különleges méltánylásban részesülnek helyzetükre tekintettel:
- A három- és több gyermeket nevelő családok
- A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő családok
- Az egyszülős családok
- A családdal együtt utazó fogyatékos vagy tartósan beteg gyermek vagy felnőtt.

Gyermekes családok közös üdülésének megrendezése.

A nyaralás helyszínét adó településen vagy területen a család értéket pozitívan megjelenítő kreatív elemmel vagy kommunikációval, az adott hely számára valamilyen önkéntes munkavégzéssel is kiegészíteni tudók programja.

 

Amennyiben az üdülést hátrányos kistérségekben, pl. kelet-magyarországi régiókban Észak-Magyarország (Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megye), Észak-Alföld (Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye), Dél-Alföld (Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megye) - elsősorban a falusi turizmus lehetőségeit kiaknázó helyszínre szervezik meg.


Támogatási időszak: 2011. június 15. és 2011. november 30. közé eső időszak.
A pályázati űrlapon a megjelölhető maximális üdülési időszak 7 napos (6 éjszakás) időtartam lehet. (A 6 éjszaka alatt a nyaralás helyszínére történő megérkezéstől annak elhagyásáig történő 6 éjszakában értendő.)

 

A pályázat benyújtásának módja és helye:

A pályázatot kizárólag elektronikus úton lehet benyújtani a Pályázatkezelő által működtetett Pályázatkezelő Rendszer szoftveren keresztül!
Az internetes pályázati űrlapot a Pályázati Felhívásban és a Pályázati Útmutatóban közölteknek megfelelően hiánytalanul, a kérdésekre választ adva és az ott megjelölt elektronikus mellékletek becsatolásával kell benyújtani.

 

A pályázat benyújtását megelőzően minden pályázónak a www.ncsszi-pr.hu honlapon regisztrálnia kell magát a Pályázatkezelő Rendszerben, melyhez rendelkeznie kell egy érvényes elektronikus levélcímmel (e-mail címmel).

Kiemelt támogatás a három vagy több gyermeket nevelő családoknak.

 

A pályázatok benyújtásának határideje:
Az internetes pályázatok beadási határideje: 2011. augusztus 8. 24.00 óra
Határidőben benyújtottnak minősül az a pályázat, amely a Pályázatkezelő Rendszerben
véglegesítésre került.

 

A szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár döntését követően a Pályázatkezelő 15 napon belül elektronikus úton értesítést küld a pályázat elbírálásáról és az eredményeket közzéteszi.
Az eredményhirdetés várható időpontja: 2011.október 10.

 

A pályázattal kapcsolatban bővebb információkat a www.kormany.hu/hu/nemzeti-eroforras-miniszterium és a www.ncsszi.hu honlapokról kaphatnak az érdeklődők.

A pályázattal kapcsolatos egyéb információkat a Pályázatkezelő ügyfélszolgálatától kaphatnak az (1) 237 6782-es telefonszámon, valamint a palyazat@ncsszi.hu e-mail címen.

 

B.N.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu